Terug naar overzicht

Nieuwe Avans-app voor Android

Hij is misschien niet de eerste die een Avans-app ontwikkelt, maar Brian van den Broek vindt zijn ontwerp wel het meest omvangrijk. ‘My Avans’, de applicatie van de tweedejaarsstudent Informatica in Den Bosch, is nu te downloaden in de Play Store. ‘De app is en blijft gratis.’

My Avans is het resultaat van een weddenschap tussen Brian en drie vrienden. Wie kon als eerste een app voor Avans ontwikkelen? Waar zijn vrienden echter al vlug opgaven, zette Brian door en bouwde hij op eigen initiatief zijn ‘eerste, echte app’. Hij lacht: ‘Volgend jaar krijg ik Android-les maar ik denk dat ik die lessen wel over kan slaan.’

Uitgebreid
De student begon in februari aan zijn applicatie en wist met een paar uur werk per dag ‘My Avans’ te ontwikkelen. Ondanks enkele andere Avans-apps in de Play Store, was er volgens hem nog wel plek voor de zijne. ‘De app AvansInfo werkt niet zo goed omdat deze telkens per ongeluk opnieuw opstart en Avans Rooster & Resultaten is een stuk minder uitgebreid’, aldus Brian.

Op My Avans log je in met je eigen account en kun je vervolgens je rooster inzien, Osiris en Blackboard bekijken, achterhalen of en wanneer je favoriete lokaal vrij is, je resultaten doorbladeren en je gemiddelde cijfer berekenen. Ook heeft de Informatica-student een uitgebreide medewerkersgids toegevoegd én blijf je automatisch op de hoogte van de updates van Punt. ‘En alles kan ook offline bekeken worden.’

AndroidBrian-max

Feedback
De eerste feedback die hij kreeg van vrienden en klasgenoten is inmiddels verwerkt. ‘Ik heb enkele dingetjes aangepast maar dan gaat het om kleine veranderingen. Om een icoontje bijvoorbeeld.’ In de toekomst zou hij de applicatie graag nog uitbreiden met een tentamenrooster. Ook hoopt Brian nog een lijst met alle vrije lokalen te bemachtigen want ‘nu kun je nog maar op één lokaal zoeken’.

Android
Voorlopig is My Avans enkel beschikbaar voor Android maar Brian overweegt de app ook nog geschikt te maken voor Windows. Aan iOS waagt hij zich niet ‘want dat kost me honderd dollar per jaar’.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Liselotte van den Broek

Hey, Ik las net dit stuk en heb de app gelijk erop gezet om uit te testen. Werkt een stuk beter als de AvansInfo app!!! Heb die er dan ook gelijk afgegooid!! Groetjes Liselotte

2015-03-24 18:52:26

Meer lezen?