Terug naar overzicht

Studenten kijken dagje mee bij College van Bestuur

Een dag mee lopen met een lid van het College van Bestuur. Kan dat zomaar? Twee studenten van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) in Breda trokken de stoute schoenen aan en vroegen Marja Kamsma of ze een kijkje mochten nemen tijdens haar werkdag. En dat mocht!

Robert de Ruiter en Mitchel van der Heul waren na een bezoek van Marja Kamsma aan hun opleiding nieuwsgierig geworden naar het reilen en zeilen van een lid van het College van Bestuur. ‘Marja kwam tijdens onze minor een bezoekje brengen en ging het gesprek aan met studenten. Haar enthousiasme stak ons ook aan en we waren heel erg benieuwd hoe het College van Bestuur nou eigenlijk in elkaar zit.’

Alle tijd
De studenten waren wel even bang dat hun verzoek afgewezen zou worden. ‘We dachten dat Marja het misschien te druk zou hebben en dat we heel kort even langs mochten komen.’ Maar Marja besloot alle tijd voor de studenten te nemen. ‘We hadden een van te voren geplande dag verwacht, maar we mochten daadwerkelijk meekijken met Marja’s dagelijkse werkzaamheden, tot aan het meelezen van haar privé mail.’

20150226_152117

Rond de tafel
Robert en Mitchel zijn enthousiast. ‘De bezigheden waren erg divers. We hebben overleg gehad met externe partijen die advies gaven aan Avans en hadden overleg met werknemers. Ook zijn we met z’n drieën rond de tafel gegaan en hebben over onderwijsvernieuwing gesproken.’

De studenten hebben Marja ook nog tips mee kunnen geven. ‘We hebben aangegeven dat we de praktijk missen binnen school. We zouden meer bedrijven bij de opleiding willen betrekken. Ook denken we dat een diploma op maat een goed idee is. Dat studenten hun eigen lesprogramma kunnen samen stellen. Marja reageerde heel positief.’

Positieve reacties
Tijdens de meeloopdag kregen Robert en Mitchel veel positieve reacties. ‘We spraken een academie directeur die erg enthousiast was en het ook leuk lijkt om studenten een kijkje in zijn werk te bieden. We vonden het ontzettend leuk dat Marja ons ontvangen heeft en zo open is geweest. We hebben gemerkt dat het College van Bestuur niet in een ivoren toren zit, maar makkelijk benaderbaar is. Het was een unieke ervaring, waar we allemaal van geleerd hebben.’

Alle lof
Ook Marja is enthousiast. ‘Alle lof voor het initiatief dat deze twee studenten getoond hebben. Ik heb echt het gevoel dat we vandaag samengewerkt en samen gewerkt hebben. Het is zo plezierig om uit de mond van onze eigen studenten te horen wat goed gaat in het onderwijs en waar de verbeteringsmogelijkheden liggen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Diana Withagen

Heel leuk, inderdaad is het ook mijn ervaring dat de zowel directie als CVB tijd voor je willen maken, Onbenaderbaar is meer een idee wat studenten (en medewerkers) hebben van de mensen op deze functies dan de werkelijkheid. Goed gedaan jongens!

2015-03-03 12:05:38

Meer lezen?