Terug naar overzicht

6.000 euro schadevergoeding vanwege seksberichtjes docent

De Hogeschool Rotterdam had een studente die seksuele sms’jes kreeg van haar scriptiebegeleider beter moeten helpen, oordeelt de rechter. Ze krijgt een tegemoetkoming van 6.000 euro vanwege studievertraging.

De Rotterdam Business School is tekortgeschoten in de begeleiding van de studente, meldt Profielen, het magazine van de Hogeschool Rotterdam. Na allerlei expliciete berichtjes van haar scriptiebegeleider stapte de studente naar de vertrouwenspersoon van de hogeschool en daarna naar de directie van de business school. Die wees een nieuwe begeleider toe en liet de oude een excuusbrief schrijven.

Kort geding
Nogal minimaal, oordeelde de rechter deze week in kort geding. Zeker vier maanden vertraging zijn aan deze zaak te wijten. Dat komt volgens de rechtbank neer op 6.000 euro aan gederfde inkomsten.

Collegevoorzitter Ron Bormans heeft laten weten dat hij niet blij is met de manier waarop de business school zich in de zaak verdedigde. De advocaat sprak tijdens de rechtszitting van ‘een relatie tussen volwassenen’. Maar de grens is ruim overschreden, zegt Bormans tegen Profielen. ‘Onze studenten moeten zich binnen onze hogeschool te allen tijde veilig voelen. Dat staat voorop.’

Punt. Of had jij nog wat?

Bram

Waarschijnlijk is het gebaseerd op het inkomen wat de student misgelopen is wanneer deze fulltime zou werken 4 maanden na het afstuderen. Door de vertraging van 4 maanden loopt ze deze inkomsten mis.

2015-04-28 15:49:51

Tim

Dat is nog al wat geld voor 4 maanden vertraging.

2015-04-26 10:58:43

Meer lezen?