Terug naar overzicht

‘Als je niet meedoet, krijg je ruzie met me’

Een stageplek naar keuze, dineren met professionals uit het werkveld en een dagje meelopen met een security officer op het vliegveld van Leipzig. Dat alles won tweedejaarsstudent Integrale Veiligheid Tara Visscher nadat ze het Challenge-programma van haar opleiding als beste afrondde.

Volgens docent Mark Roche solliciteerden elf studenten naar een plek in het Challenge-programma, opgezet voor studenten die ‘net een stapje extra willen zetten’. Na het opstellen van een motivatiebrief en een zelfgeschreven onderzoeksopzet werden er vijf studenten geselecteerd en drie daarvan haalden de finale. Tara’s individuele leerlijn-begeleider spoorde haar aan zich op te geven. Lachend: ‘Hij zei tegen me: “Als je niet meedoet, krijg je ruzie met me!”’

Derving terugdringen
Elke student kreeg dezelfde opdracht. Dring de derving terug bij de fictieve ABC Group, een elektronicazaak met winkels en magazijnen. Winnares Tara verzon Jenny, een computerprogramma dat orderpickers en heftruckchauffeurs vertelt waar de producten in het magazijn heen moeten. De werknemers dienen terug te praten waardoor Jenny hun handelingen kan verifiëren en eventuele fouten meteen kan herstellen.

De introductie van Jenny én het aanbrengen van enkele veranderingen in de organisatiestructuur zou de ABC Group uiteindelijk, volgens de berekeningen van Tara, een kleine 1.4 miljoen euro opleveren. ‘Trek de kosten van de maatregelen hier vanaf en het bedrijf houdt een winst over die door de jaren heen kan oplopen tot zes á negen ton.’

Veel complimenten
Volgens Tara was de vakjury onder de indruk van de drie presentaties. ‘Er moest heel nauwkeurig geteld worden voordat de winnaar kon worden aangewezen.’ Inmiddels heeft ze al vele complimenten in ontvangst mogen nemen. ‘Ook van medestudenten die ik nauwelijks ken, dus dat is heel leuk.’ Voor Tara kwam de winst als een verrassing. ‘Ik had eigenlijk niet eens verwacht dat ik in de finale zou staan.’

De overwinning leverde de ambitieuze student wel een dilemma op. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik bij de politie wil, maar nu blijkt het private domein ook wel heel leuk te zijn.’ Waar ze stage gaat lopen, weet ze dan ook nog niet. ‘Daar ga ik eens goed over nadenken.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?