Terug naar overzicht

Avans wint van Fontys: ‘Hee, we zijn eerste!’

Een Avansteam versloeg kort geleden een groep van de Fontys Hogeschool, toen studenten van de Brabantse opleidingen Human Resource Management (HRM) de strijd met elkaar aangingen tijdens een heuse pubquiz. ‘Het was tot het laatste moment erg spannend!’

Dorothy Berns, derdejaarsstudent HRM in Den Bosch, maakte met vier anderen deel uit van het winnende team. ‘De pubquiz bestond uit drie rondes waarin vragen over ons vakgebied werden gesteld. Of er al sociale wetten bestonden voor 1900 bijvoorbeeld. En: noem twee behoeften uit de piramide van Maslow.’

Wij gaan gewoon winnen!
‘De eerste ronde verliep heel voorspoedig’, aldus Dorothy. ‘Tussentijds ging er een A4-tje rond waarop de deelnemers hun e-mailadres in konden vullen, omdat onder de verliezende deelnemers een lidmaatschap van de NVP (een platform voor jonge HRM-professionals) zou worden verloot. Ik grapte nog: dat hoeven wij niet in te vullen hoor, wij gaan gewoon winnen.’

Half punt verschil
Hoewel de tweede ronde wat minder goed verliep voor Dorothy en haar team, scoorden ze veel punten in ronde drie. Uiteindelijk bleek er bij de eindstand een half punt verschil te zitten tussen de winnaar en de nummer twee. Dorothy: ‘Ik had al mijn energie in het beantwoorden van de vragen gestoken dus op het laatst kon ik het niet meer helemaal volgen. Toen onze groepsnaam werd omgeroepen dacht ik in eerste instantie dat we tweede waren geworden. Totdat mijn teamgenoot plots riep: ‘hee, we zijn eerste!’

AHBPubquiz1-max

Drankjes en bitterballen
In totaal deden drie teams van Avans mee, en zij werden aangemoedigd door vijf van hun docenten. Dorothy kon de support wel waarderen. ‘Het was heel leuk dat onze docenten aanwezig waren. Ze waren erg enthousiast en wilden allemaal met ons op de foto nadat we gewonnen hadden.’

Mischa van Jaarsveld, docent aan de Academie voor HRM en Bedrijfskunde (AHB), spreekt van een ‘mooie avond’. ‘De strijd werd naarmate de avond vorderde steeds heviger en iedereen was heel fanatiek. We gaan nu kijken of we het vierde blok kunnen afsluiten met een soortgelijke battle tussen de klassen uit het eerste jaar.’ Ook Dorothy vond het een leuke avond. ‘Eigenlijk kwamen we vooral voor de drankjes en de bitterballen maar we gingen naar huis met de beker!’

Pubquiz
De Brabantse HRM-pubquiz wordt één keer per jaar georganiseerd door NVP Young Professionals. Ook in andere provincies kunnen HRM-studenten op deze manier kennismaken met de beroepsvereniging.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?