Terug naar overzicht

Geen geld? Skeer Breda kent de beste eetdeals

Ken je dat? Dat je aan het eind van je geld nog een stukje maand overhoudt? Drie studenten uit Breda verzamelden in de app Skeer Breda de beste daghappen en eetaanbiedingen in Breda.

De studiefinanciering was nog niet binnen en de supermarkten waren dicht. Toen moesten Björn Roetman en Etienne van Mil (oud-studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost) op zoek naar een betaalbare maaltijd. Dat vonden ze moeilijker dan gedacht.

Beste deals
Björn: ‘Als je net in een nieuwe stad komt wonen, weet je niet waar je terecht kunt voor een goedkope maaltijd. Je moet de omgeving eerst leren kennen.’ Samen met Etienne en diens broer Dominique ontwikkelde Björn Skeer Breda. De app zoekt je locatie en laat dan de de beste eetdeals in de omgeving zien.

Ben je skeer?
Skeer is straattaal voor geen geld hebben. Ik ben skeer betekent dan ook: ik heb geen geld. Alle daghappen en deals in de app zijn onder de vijftien euro en bij restaurantjes en cafés te vinden. ‘De lokale shoarmatent zetten we er niet in. Die kan iedereen wel vinden. Wij zoeken de goede en lekkere deals, die lastiger te vinden zijn. Het gaat om eten dat er uit springt.’

Uitbreiden
Iedere drie weken wordt de app geüpdatet. Zo kun je ook meteen de nieuwste deals zien. ‘We hebben binnen twee weken al tweehonderd gebruikers. Als alles goed draait, willen we ook uitbreiden naar andere steden.’ Skeer Breda is te downloaden voor Android en iPhone. Björns favoriete aanbieding? ‘Dat is absoluut de pizza van €6,50 bij Dolce e Salato, in het centrum van Breda.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?