Terug naar overzicht

Nieuwe directeur ASIS wil verder bouwen

De Avans School of International Studies (ASIS) heeft sinds 16 maart een nieuwe directeur. Pien Versteegh werkte eerder bij de Tilburg University en hogeschool Windesheim in Zwolle, maar wilde graag dichterbij de student staan.

IMG_62372-NL_Paspoort-35x45mm‘Binnen Windesheim werkte ik bij de centrale stafdienst. Dat was interessant, maar ik stond een stuk verder van het primaire proces binnen het hbo af,’ vertelt Versteegh. De directeur werkte eerder al in het buitenland en toen er bij ASIS plaats kwam, was de keuze snel gemaakt. ‘Mijn buitenlandse ervaring en mijn ervaring binnen het onderwijs komen bij ASIS bij elkaar.’

Doeners
Versteegh vindt het prettig om binnen het hbo te werken. ‘Studenten op het hbo zijn doeners. Ze zijn praktijkgericht en ontwikkelen een onderzoekende houding. Dat is de student die Avans wil zien.’ Ze is blij om terug te zijn in Brabant. ‘Brabant heeft veel energie en is erg actief. We staan sterk als regio en de focus ligt hier anders dan in Zwolle. Veel breder. Er wordt binnen de regio ook meer samengewerkt met andere kennisinstellingen’’

Niet op de schop
De directeur wil benadrukken dat ze niet is aangenomen om ASIS op de schop te nemen. ‘Ik ben er juist om verder te bouwen op wat er al is, om ASIS sterker te maken.’ Versteegh wil met ASIS internationalisering binnen Avans verder op de kaart zetten en benadrukt dat andere academies bij hen kunnen aankloppen als ze internationale vraagstukken hebben. ‘Wij willen graag onze ervaringen en oplossingen delen.’

Banden versterken
Internationalisering staat hoog op de agenda bij Avans. Versteegh: ‘Binnen ASIS hebben we nu ongeveer dertig procent buitenlandse studenten en zeventig procent Nederlands. Die verhouding hopen we op vijftig procent te krijgen.’ De banden met de landen waar ASIS nu mee samenwerkt hoopt Versteegh te versterken. ‘China is erg belangrijk, maar ook binnen Europa hebben we belangrijke partners. Latijns-Amerika is aan het opkomen en onze aandacht gaat ook daar naar toe.’

Versteegh wil ASIS stevig neerzetten zodat docenten hun werk met enthousiasme kunnen doen waar de ASIS studenten maximaal profijt van zullen hebben.

Blij verrast
Versteegh is een directeur die met de deur open werkt. ‘Mensen kunnen altijd bij mij binnen lopen. Ik wil benaderbaar zijn en maak ook graag een praatje met de mensen. Ik kom naar ze toe.’ De eerste week is de directrice goed bevallen. ‘Er staat een stevige taak op me te wachten, maar ik ben blij verrast door de openheid en het warme welkom bij Avans.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?