Terug naar overzicht

Veel blote billen en borsten in De Ontsnapping

Gehoord in de bioscoopzaal: ‘De seks is veel beter dan in Fifty Shades of Grey!’ Veel blote billen en borsten dus in De Ontsnapping, de film naar het gelijknamige boek van Heleen van Royen.

Hoofdpersoon Julia de Groot heeft een man en twee kinderen, woont in een mooi huis en verdient goed als boekhouder bij haar vaders bedrijf. Toch is ze niet gelukkig en overleeft ze op antidepressiva. ‘Ik heb een muur om mijn hart’, fluistert ze haar slapende zoontje toe.

Verhaal
Vlak na de twintigste sterfdag van haar broer Jimmy is Julia haar beklemmende gezinsleven zat en vertrekt ze naar de Portugese Algarve. Zo maakt ze de reis die ze jaren geleden eigenlijk met haar broer wilde maken. Aldaar ontmoet ze de knappe gigolo Romeo. En uitgerekend hij lijkt het verdriet van Julia te herkennen.

Cast
Isa Hoes speelt de rol van Julia de Groot en weet van een, op het eerste gezicht, oppervlakkig mens een sympathieke vrouw te maken. Ook de rest van de cast is goed gekozen waarbij vooral de jonge acteurs Abbey Hoes en Matthijs van de Sande Bakhuyzen opvallen, die in flashbacks gestalte geven aan de jonge Julia en Jimmy. Overigens is De Ontsnapping de laatste film waar de bekende Britse komiek Rik Mayall in te zien is. Hij overleed een week na de opnames aan een hartstilstand.

Conclusie
De Ontsnapping is en blijft een boek van Heleen van Royen en staat dus bijna garant voor een flinke dosis dingen-die-God-verboden-heeft. Maar wie verder kijkt dan de seksscènes en de twee Duitse dwergen in minuscule stringetjes ziet een heel aardige film over liefde, rusteloosheid en het oneindige verdriet over een jonggestorven broer.

De Ontsnapping draait vanaf 30 april in de bioscoop.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?