Terug naar overzicht

Avansstudenten winnen 2500 euro met hackathon

Een variant op datingapp Tinder maar dan voor je droomreis. Met WeTravel, de app van tweedejaarsstudenten Bedrijfskunde MER Daniëlle Slabbekoorn en Timon Haverkamp, kun je simpel jouw ideale vakantie samenstellen. In 48 uur ontwikkelden ze het prototype tijdens de Hackathon Den Bosch en wonnen er 2500 euro mee.

De twee klasgenoten gaven zich samen op voor de hackathon die half april georganiseerd werd. Aldaar werden ze gekoppeld aan twee Eindhovense ICT’ers. Alle teams, elf in totaal, kregen vier kwesties voorgelegd waaronder een dilemma van Prijsvrij.nl. Deze online touroperator wordt makkelijk gevonden door vakantiegangers maar heeft moeite klanten blijvend aan zich te binden. Daniëlle: ‘We kozen voor deze casus omdat we meteen veel mogelijkheden zagen om creatief bezig te zijn.’

Droomreis
Het winnende idee diende zich vlug aan bij het team van Timon en Daniëlle. ‘Al snel wisten we dat we een variant wilde maken op Tinder om zo de ideale vakantie samen te stellen. Kies je voor liggen op het strand of wil je liever een actieve vakantie? De app stelt de perfecte reis voor je samen. Voor jou en voor je eventuele reisgenoten’, aldus Daniëlle. Daarnaast kun je met de app punten behalen. ‘Met die punten kun je iets verdienen’, legt Timon uit. ‘Extra bagage meenemen bijvoorbeeld, of een consumptie in het vliegtuig.’

Na 48 uur hard werken en weinig slaap was het tijd voor de teams om hun ideeën toe te lichten in een pitch van vijf minuten, waarna de vakjury de prijs van 2500 euro toekende aan het team van Daniëlle en Timon. Ook het personeel van Prijsvrij.nl was onder de indruk van WeTravel. Timon: ‘We zijn uitgenodigd om ons idee aan de directeur te presenteren en eventuele vervolgstappen te bespreken.’

Koppeling ICT en bedrijfskunde
De eerste Hackathon Den Bosch werd georganiseerd door Hackathon Masters en is speciaal bedoeld voor business- en ICT-studenten, om de koppeling te maken tussen deze twee werkvelden. Danielle: ‘Het is echt een samenkomst van twee werelden en dat is leuk. Het was echt een uitdaging om de vertaalslag te maken van ons creatieve concept naar de daadwerkelijke app.’

In september staat een tweede hackathon gepland. Het team van Danielle en Timon is dan opnieuw van de partij om hun titel te verdedigen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?