Terug naar overzicht

Betrapt op plagiaat? Dit zijn de consequenties

Even knippen en plakken en je werkstuk of scriptie is af. Of het nu uit haast of gemakzucht is, plagiaat plegen mag niet. Word je betrapt bij Avans dan moet je op de blaren zitten. Wat nu wel en niet plagiaat is en wat de consequenties zijn lees je in het nieuwe Punt magazine.

De straffen op plagiaat worden bij Avans uitgedeeld door examencommissies. De strafmaat hangt volgens Gerte Fokkema, docent en voorzitter van meerdere examencommissies, af van verschillende factoren. Is het de eerste keer dat de student betrapt is? Gaat het om een eerstejaarsstudent? ‘Op middelbare scholen wordt over het algemeen weinig aandacht besteed aan plagiaat. En eerstejaarsstudenten vergeten in hun haast nog wel eens iets aan te passen.’

Festivalcamping in het centrum van de stad
Elke stad of dorp heeft tegenwoordig een eigen festival. Daar hoort eigenlijk ook een camping bij. Als eerste van de Avanssteden heeft Tilburg een stadscamping in het centrum van de stad. Die is alleen open tijdens grote evenementen zoals Festival Mundial, de kermis en Incubate. In Punt 8 vertelt student Culturele en Maatschappelijke Vorming Erik de Jong over zijn stage bij Stadscamping Tilburg: ‘Er mag gedronken en geblowd worden, als de gasten het terrein maar netjes achterlaten en geen overlast veroorzaken.’

Goedkoop door Thailand
Natuurlijk kun je de zomer doorbrengen met comazuipen en bakken op het strand in Spanje, Griekenland of Frankrijk. Maar voor hetzelfde geld kun je makkelijk drie tot vier weken rondreizen door Thailand. In Punt 8 de do’s and don’ts van Thailand op een studentenbudget.

De waarde van een Avansdiploma
Wat heb je nu eigenlijk aan een Avansdiploma? Maak je kans op een goede baan? Wat is je startsalaris? Ook op dergelijke vragen krijg je antwoord in het nieuwe magazine van Punt.

Punt 8 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier digitaal te lezen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?