Terug naar overzicht

Swap je te kleine trui voor het jurkje van een ander

Heb jij te veel kleding in je kast die je nooit aantrekt? Of te kleine truitjes die eigenlijk nog goed zijn? Kom dan naar de kledingruil in Tilburg georganiseerd door de Swap Sisters. Zo kun je met je oude kleding misschien nog iemand blij maken en ga je zelf met een nieuwe outfit naar huis.

Het evenement is volgens Ezra Maelissa, een van de initiatiefnemers en student Culturele en Maatschappelijke Vorming, voor velen een ideale uitkomst. ‘Je bespaart in de kosten, je kan naar huis gaan met een geheel nieuwe outfit en misschien zelfs wel meer.’

Ondernemers
Ezra: ‘Er zijn verschillende creatieve ondernemers die graag willen laten zien waar zij momenteel mee bezig zijn en hoe zij dat aanpakken.’ Er staat bijvoorbeeld een stand van Vanilla en Vintage, een stand met unieke sieraden en accessoires voor in huis. Behalve stands is er een dj aanwezig en een professionele fotograaf. Ook aan een hapje en een drankje is gedacht. Ezra: ‘De heerlijke hapjes en drankjes zijn speciaal afgestemd op de swap. Denk aan biologische zoetigheden en Really Good Juices. Dranken en heerlijke hapjes die je in de hand mee kunt nemen.’

Opbrengsten
De opbrengsten worden geïnvesteerd in het evenement en de overgebleven kledingstukken gaan deze editie naar Stichting Tess, een stichting die zich inzet voor kinderen met verschillende verstandelijke beperkingen. Ze verzorgen voor hen een dolfijnentherapie in Curaçao.

Swap Sisters
De Swap Sisters bestaat uit een team studenten van Culturele en Maatschappelijke Vorming. Ezra: ‘De kledingruil wordt georganiseerd om verschillende doelgroepen bij elkaar te brengen. Er worden jonge ondernemers, swapaholics en goede doelen geholpen.’

Het evenement wordt op 16 mei gehouden van 13.00 tot 18.00 uur in het oude VVV kantoor van Tilburg. Nieuwlandstraat 34.
FlyerClothingSwap - max

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?