Terug naar overzicht

Recensie: Uit Pauline’s keuken maakt hongerig

Foodblogs zijn hip. En kookboeken ook nog steeds. Ondanks dat alle recepten online terug te vinden zijn, mogen foodbloggers steeds vaker hun eigen (papieren) kookboek uitbrengen. Dat is niet zo gek; het bladert lekkerder en bovendien krijg je meteen trek door de mooie foto’s. Uit Pauline’s keuken van foodblogger Pauline Weuring is daar geen uitzondering op.

Zelfs als je geen uitblinker bent in de keuken, kun je met Uit Pauline’s keuken waarschijnlijk wel uit de voeten. De recepten variëren van heel simpel, hartige wentelteefjes bijvoorbeeld, tot behoorlijk bewerkelijk. Maar de uitleg is duidelijk. Als je goed leest, kom je een heel eind.

Pauline Weuring werkte eerder mee aan Het voedselzandloperkookboek, een methode gericht op het vertragen van het verouderingsproces. Daarom zijn veel recepten in haar kookboek ‘voedselzandloperproof’. Gelukkig staan er ook nog heel ‘onverantwoorde’ recepten in – mini cheesecakes – waardoor het een heel gevarieerd boek is geworden. Aanrader: de citroen-yoghurtcake die op de cover staat. Wel even oefenen met de icing.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?