Terug naar overzicht

Werken in de techniek? Je moet je onderscheiden van de rest

Voor studenten die op zoek zijn naar een stage, afstudeerplaats of een baan is Avans Tilburg omgetoverd tot een bedrijvenmarkt. Op de L!NK bedrijvendag op woensdag 20 mei konden studenten zich oriënteren op het werkveld. Bedrijven uit verschillende sectoren waren aanwezig om hun visie te delen.

Menno Lammers, werkzaam bij BOO|s|T Business Innovation, opent de dag met een lezing. Lammers: ‘Volgens een onderzoek van Oxford University zal 47 procent van de huidige banen verdwijnen door digitalisering.’ In een tijd waarin er zoveel verandert moeten bedrijven zich aanpassen om te blijven bestaan. ‘Andere tijden vragen om andere oplossingen. Het is daarom van belang dat je als bedrijf mee gaat in deze innovatie,’ aldus Lammers.

BedrijvendagBoven - max

Bedrijvenmarkt
Op de bedrijvenmarkt laten bedrijven zien wat zij studenten te bieden hebben. Silke Otten, werkzaam bij vastgoedbedrijf Heijmans, geeft aan dat er voldoende werk is voor de studenten. Otten: ‘De woningbouw trekt weer aan. We zijn een kennisorganisatie dus kennis speelt een grote rol. Daarom zijn we continu bezig met vernieuwingen. Daarnaast investeren we veel in stagiaires.’

Nik van Mook is werknemer bij Mourik. Mourik houdt zich onder andere bezig met infrastructuur zoals asfaltwegen. ‘Hoewel er altijd werk is in de civiele techniek blijft het een moeilijke markt dus je moet jezelf onderscheiden van de rest,’ aldus Van Mook.

Heijmans - max

‘Kwaliteit reikt verder dan alleen je opleiding’
De L!NK bedrijvendag werd druk bezocht door studenten. Denise Morcus, vierdejaarsstudent Gezondheidszorg Technologie: ‘Ik denk dat er wel voldoende werk is, maar mijn opleiding is vrij onbekend. Er zijn geen vacatures voor Gezondheidszorg Technologie. Simpelweg omdat zorginstellingen vaak niet weten dat de opleiding bestaat.’ Om zich te onderscheiden heeft Denise haar cv extra opvallend gemaakt. ‘Ik heb mijn cv bewust anders ingedeeld. Daarnaast gebruik ik kleuren en vormen die niet standaard zijn voor een cv. Op die manier hoop ik dat bedrijven mijn cv onthouden waardoor ik meer kans maak op een baan. Kwaliteit reikt namelijk verder dan alleen je opleiding.’

Sjors Wenting heeft bouwkunde op het mbo gestudeerd nu wil hij graag doorstromen naar een hbo-opleiding. De L!NK bedrijvendag is volgens hem een goede dag om te oriënteren op het werkveld. Sjors: ‘Je kan beter een keer te veel kijken dan te weinig. Bovendien kan deze dag goed zijn voor je ontwikkeling. De wereld is namelijk veel groter dan alleen je opleiding.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?