Terug naar overzicht

AI&I schrijft zeven cheques uit aan studenten

De Bossche Academie voor Industrie en Informatica (AI&I) voerde dit schooljaar een studiebeurs in om internationalisering onder haar studenten te bevorderen. En met succes, want hoewel er vier beurzen ter waarde van 1000 euro beschikbaar werden gesteld, besloot de directie van AI&I er zeven toe te kennen.

‘Alle motivaties waren van een dermate hoog niveau dat we ter aanmoediging alle aanvragen wilden honoreren’, aldus adjunct-directeur Martin Rodenburg. ‘De high-tech in Nederland is een belangrijk exportproduct en bovendien vinden veel ontwikkelingen niet meer lokaal maar internationaal plaats. Daarom willen wij studenten al tijdens hun opleiding verleiden naar het buitenland te gaan, om zo de drempel voor een eventuele internationale carrière te verlagen.’

Zuid Afrika
Anouk de Jong is een van de gelukkigen. De tweedejaarsstudent Communication & Multimedia Design (CMD) vertrekt eind augustus voor vijf maanden naar Zuid-Afrika. In Kaapstad gaat ze aan de slag bij een project van stichting Helder Water, dat schoon drinkwater probeert te realiseren in ontwikkelingslanden.

Anouk: ‘In Kaapstad ga ik een nieuwe huisstijl voor deze stichting ontwerpen en deze vervolgens implementeren op de website. Ook ga ik filmpjes, foto’s, banners en posters maken om het werk van Helder Water duidelijk te maken, in de hoop nieuwe ambassadeurs te werven.’

AIIinternationalisering3-max

Florida
Ook Martin de Natris en Lukas Puts, beide tweedejaarsstudenten Elektrotechniek, stappen in augustus in het vliegtuig. Lukas: ‘Als het goed is, vertrek ik begin augustus naar de Verenigde Staten. Ik ga eerst een paar weken vakantie houden om vervolgens op 31 augustus te beginnen aan mijn stage in Melbourne, Florida.’

Lukas en Martin gaan stage lopen aan Florida Institute of Technology, een universiteit geheel gericht op techniek. Martin: ‘Hier gaan we ons bezighouden met elektrische engineering in de ruimtevaarttechniek.’

AIIinternationalisering-max

Kostendekkend
De studenten zijn blij met de cheque van 1.000 euro, waarmee ze een deel van hun kosten kunnen dekken. Het bedrag komt Anouk in ieder geval goed van pas. ‘Voordat ik überhaupt in Kaapstad aankom, heb ik al veel kosten gemaakt. De vlucht alleen al kost 800 euro’, aldus de CMD’er. ‘Eigenlijk dekt die 1000 euro mijn kosten bij lange na niet, maar gelukkig heb ik ook al wat gespaard.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?