Terug naar overzicht

AKV|St. Joost-studenten maken filmpjes voor Lowlands

Een video voor het populaire Lowlands maken. Vier studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost kregen de kans. Zij maakten korte animatiefilmpjes ter promotie van het festival.

Berry de Jong, vierdejaarsstudent, is één van de studenten. ‘Lowlands had al vaker contact gehad met school over eventuele samenwerkingen. Ook deze keer keken ze naar de mogelijkheden. Hoe kunnen we samenwerken met kunststudenten?’

In ruil voor een kaartje
De artdirector van Lowlands, Peter de Vos, benaderde AKV|St.Joost en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Berry: ‘Er kwam een docent van St.Joost naar me toe om te vragen of het me leuk leek om mee te doen, in ruil voor een Lowlandskaartje. Samen met nog drie andere studenten van St.Joost en één student van de HKU zijn we toen met Peter in gesprek te gaan.’

De studenten werden vrijgelaten in hun uitwerking van het thema Another Sky, het thema van Lowlands 2015. ‘Het animatiefilmpje moest ongeveer tien seconden zijn. Al snel zaten we daar boven. Dat bleek geen probleem te zijn,’ vertelt Berry. ‘We kregen ook zo min mogelijk feedback, omdat ze ons compleet los wilden laten.’

Investering in de toekomst
Er kwamen veel reacties via Facebook op de video’s. Berry: ‘Sommigen vonden mijn filmpje fantastisch, anderen vonden het vreselijk. Leuk om de reacties van verschillende mensen te zien. Het was een leerzame opdracht. Ondanks dat we het allemaal druk hebben met afstuderen, zien we dit project wel als een investering in onze toekomst en een uitbreiding van ons netwerk. Je werkt toch met een grote opdrachtgever.’

Naast Berry maakten ook Inês Fernandes, Jelle van Meerendonk en Koen van Geel van AKV|St.Joost video’s voor Lowlands.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Met het #LL15-thema Kiss Another Sky in gedachten hebben vijf studenten van de HKU en AKV|St.Joost een filmpje gemaakt…

Posted by Lowlands Festival on donderdag 14 mei 2015

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Met het #LL15-thema Kiss Another Sky in gedachten hebben vijf studenten van de HKU en AKV|St.Joost een filmpje gemaakt…

Posted by Lowlands Festival on woensdag 13 mei 2015

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Met het #LL15-thema Kiss Another Sky in gedachten hebben vijf studenten van de HKU en AKV|St.Joost een filmpje gemaakt…

Posted by Lowlands Festival on dinsdag 12 mei 2015

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Met het #LL15-thema Kiss Another Sky in gedachten hebben vijf studenten van de HKU en AKV|St.Joost een filmpje gemaakt…

Posted by Lowlands Festival on maandag 11 mei 2015

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?