Terug naar overzicht

Avansstudenten zetten zich in voor Stichting Dapper Kind

Eerstejaarsstudenten Fysiotherapie komen tijdens hun projectweek in actie voor Stichting Dapper Kind. Die stichting zet zich in voor chronisch zieke kinderen. De studenten willen zoveel mogelijk naamsbekendheid creëren en geld op halen.

Kinderen die chronisch ziek zijn hebben het moeilijk genoeg. Daarom organiseren eerstejaarsstudenten Fysiotherapie op 2 en 3 juli een activiteitendag om geld op te halen voor Stichting Dapper Kind. Valérie Broers, eerstejaarsstudent Fysiotherapie, zit in de groep social media en hun doel is om zoveel mogelijk likes te krijgen op facebook. Valérie: ‘We moeten duizend nieuwe likes op Facebook halen. Het is dus belangrijk en super leuk als iedereen de pagina van Stichting Dapper Kind liked en daarmee de ernstig zieke kinderen helpt!’

Activiteiten
Valérie: ‘We houden een lipdub op de Grote Markt van Breda op een van onze projectdagen. Daardoor hopen we veel mensen te bereiken.’ Er zal een sponsorloop gehouden worden en een estafetteloop. Daarnaast wordt er een barbecue georganiseerd met een eindfeest. ‘Hiermee proberen we €500 op te halen voor de stichting. Met onze projectweek gaat het dus uiteindelijk, buiten dat wij leuke dagen hebben, dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting en duizend nieuwe likes op Facebook halen’, aldus Valérie

Stichting Dapper Kind
Dapper Kind zet zich in voor alle ernstig, chronische zieke kinderen. Kinderen krijgen een DapperDagboek. Het dagboek moet wat houvast bieden in een moeilijke periode. Eén map waar kinderen alles in kunnen bewaren wat zij willen. Voor elke behandeling krijgen de kinderen een sticker. Daarnaast is er in het dagboek ook ruimte voor foto’s of om in te schrijven. Alle herinneringen kunnen in de map bewaard worden. ‘Stichting Dapper Kind zamelt geld in om zo veel mogelijk kinderen een DapperDagboek te geven. Ieder ziek kind telt’, aldus Valérie.

Waar de activiteiten gehouden worden is nog niet bekend. Like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven van de activiteitendag.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?