Terug naar overzicht

Bredase theatervereniging Storm zoekt leden

Houd je van toneel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan heb je geluk want de nieuwe theatervereniging Storm uit Breda start in september met hun eerste seizoen. Daarvoor is de vereniging nog op zoek naar nieuwe leden in de leeftijd van 18 tot 32 jaar.

Theater Storm is een sociale vereniging voor amateurtheater voor spelers van 18 tot en met 32 jaar. De theatergroep is in 2015 begonnen en wil in september starten.

Iris Broeckx, derdejaarsstudent Pabo in Breda: ‘De theatergroep wordt opgezet, omdat we zelf iets misten in de theaterwereld in Breda. Bij de meeste verenigingen ligt de leeftijd wat hoger, daarom zijn wij een vereniging gestart voor deze leeftijdscategorie’, zegt Iris.

Theaterfestival
‘Bij elke les is er ruimte voor improvisatie, maar daarnaast werken we natuurlijk ook aan een productie’, aldus Iris. De vereniging wil uiteindelijk meedoen aan het theaterfestival in Breda en een festival in Gent. De groep werkt met een thema dat vanuit de leden komt. Iris: ‘We willen graag stukken maken die maatschappij kritisch zijn, maar daarnaast moet het onderwerp ons en het publiek aanspreken.’

Inschrijven
Avansstudenten die van theater houden, kunnen zich aanmelden. De theatergroep repeteert elke woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Half september beginnen zij met vier auditie-lessen, waarbij wordt gekeken naar de kwaliteit van je spel en hoe goed iemand past binnen de groep. ‘We vinden een hechte groepssfeer echter ook belangrijk, daarom organiseren we eerst wat lessen om te zien hoe de groepsdynamiek is’, aldus Iris. De contributie voor het hele jaar bedraagt 130 euro, dat wordt in drie termijnen betaald. Voor interesse kun je mailen naar theaterstorm@gmail.com

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?