Terug naar overzicht

CMD-student Sahil reist mee met 3 Op Reis

Het maken van een reisprogramma op tv is voor veel mensen een droom. Tweedejaarsstudent Communication and Multimediadesign (CMD) in Breda Sahil Amar Aissa zag deze droom werkelijkheid worden toen hij mee mocht met de speciale editie 3 Op Reis Backpack. Samen met Geraldine Kemper en Jan Versteegh van BNN reisde hij van Amsterdam naar Parijs.

Toen vrienden van Sahil hem op de uitdaging van BNN wezen, geloofde hij het eerst niet. ‘Ik dacht dat het om een prijsvraag ging.’ 3 Op Reis was op zoek naar zestien jongeren om in veertig dagen tijd door Europa te reizen en daar een videoverslag van te maken. Sahil: ‘Ik hoorde steeds meer mensen over deze actie en besloot om toch maar eens te gaan kijken.’

Geen verwachtingen
In die periode begon Sahil, ook werkzaam als acteur, aan zijn videoblog-kanaal Love&Donuts waarop hij grappige filmpjes over zijn dagelijkse leven plaatst. ‘BNN was op zoek naar jongeren die konden filmen en monteren. Daar was ik zelf al mee bezig, dus heb ik toch maar een filmpje ingestuurd. Ik verwachtte geen reactie, maar toen kreeg ik een mail of ik auditie wilde doen!’

De CMD-student werd uiteindelijk samen met vijftien anderen uit twaalfhonderd mensen gekozen om mee te gaan met Geraldine en Jan. ‘Ze vroegen of ik nog voorkeur had voor een onderdeel van de reis. Al stuur je me naar Polen, heb ik toen gezegd. Uiteindelijk mocht ik mee op de eerste etappe van Amsterdam naar Brussel en van Brussel naar Parijs. Het was té gek.’

Reismaatjes
‘Mensen denken dat ik lekker op vakantie ben geweest, maar ik moest keihard werken. Je moet toch van iedere dag een half uur filmmateriaal hebben. We werden wel vrijgelaten, er was niets gescript dus alles is gefilmd zoals het is gebeurd. Jan en Geraldine zijn onwijs aardig. Het is niet alsof ze alleen maar leuk doen voor de camera. We waren echt reismaatjes.’

Nadat Sahil afscheid nam van Jan en Geraldine mocht hij kiezen. Naar huis of met een Interrailticket Europa door. Dat liet hij zich geen tweede keer zeggen en de student maakte verschillende vlogs in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Spanje.

‘Winnen zou sweet zijn’
Het avontuur is nog niet afgelopen. De kandidaten van 3 Op Reis Backpack kunnen stemmen verzamelen. De drie met de meeste stemmen mogen nóg een keer op reis. ‘Het was al fantastisch, maar winnen zou wel sweet zijn’. Sahil gaat zich nu vooral richten op acteren en zijn opleiding afmaken. ‘Ik vind het belangrijk om mijn diploma te halen. Ik kan met CMD alle kanten nog op.’

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

3 OP REIS BACKPACK DAG 1:

Posted by Love&Donuts on dinsdag 2 juni 2015

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

3 OP REIS BACKPACK DAG 2: PARIJS

3 OP REIS BACKPACK DAG 2: PARIJS

Posted by Love&Donuts on dinsdag 2 juni 2015

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?