Terug naar overzicht

Lekkere HAP bij oud-student AKV St. Joost

In december berichtte Punt over de crowdfundingsactie die oud-AKV’er Eline Slegers was gestart om haar veganistische winkel HAP in te richten. Binnen tweeënhalve maand werd het benodigde bedrag opgehaald en sinds 18 april is HAP officieel geopend.

Eline en haar vriend Jochem hebben de laatste maanden hard gewerkt om hun veganistische winkel mét lunchroom geheel naar eigen smaak in te richten. Op een paar kleine dingetjes na is zowel de zithoek als het winkelgedeelte af, en ze zijn er maar wat blij mee. Klanten kunnen bij HAP terecht voor koffie, sapjes, cake, sandwiches, tosti’s en soep.

hap2-max

Vegan store
Het idee voor een vegan store spookte al langer door het hoofd van Eline. En toen de kans zich voordeed om in een concept store aan de Bossche Hinthamerstraat een veganistische lunchroom te starten, twijfelde Eline geen moment. ‘Jochem en ik zijn het gewoon gaan doen. Groenten halen op de biomarkt, producten bestellen via webshops. Omdat we in de concept store De Nieuwe Winkel zaten, was het risico voor ons klein.’

‘Toen de concept store na vijf maanden sloot, bleven mensen naar HAP vragen en dus besloten we ermee door te gaan’, aldus Eline. ‘We zijn de eerste 100 procent veganistische winkel in Brabant en opereren dus in een heel specifieke niche. Maar er blijkt een markt voor want veel mensen weten ons te vinden. Overigens roepen we niet te hard dat we vegan zijn, want we willen dat iedereen zich hier welkom voelt.

hap6-max

HAP
In HAP kun je ook cupcakes en taarten kopen. ‘Voor ik aan HAP begon, vormde ik met een aantal vriendinnen de Bakblikbende. We hadden een oude caravan omgebouwd waarmee we naar festivals reden om zoetigheden te verkopen.’ Lid van de Bakblikbende is ze niet meer maar Eline combineert HAP voorlopig nog wel met een andere baan. Eline: ‘Ik werk nog drie dagen per week als grafisch vormgever en juist de afwisseling maakt het leuk.’

hap4-max

HAP is van woensdag tot en met zondag geopend.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?