Terug naar overzicht

Gitarist op de bar tijdens spetterende Battle of the Bands

Het is zo’n standaard jurypraatje, dat alle deelnemers zo goed waren. Dat de jury het erg moeilijk had. Er kan maar een de winnaar zijn… Maar Johnny Jester, No More Jack, Fort ’99, Everyday Robot en MacSwordfish maken het de jury van de Hbo Intro Festival Battle of the Bands in Breda ook écht moeilijk met mooie liedjes en geweldige optredens.

Stephen van Haestregt, de voormalige drummer van Within Temptation en hoofdjury van de bandstrijd, heeft nogal wat acts zien komen en gaan, maar aan het einde van de avond in Het Hijgend Hert is hij duidelijk onder de indruk van wat de vijf bands hadden laten zien. Zo maakt Johnny Jester, de band van Communication & Multimedia Design-student Bandy Huijgers dynamische en melodieuze muziek. ‘Maar je staat voor een publiek te spelen. Ik mis de interactie.’

No More Jack, met student Werktuigbouwkunde Thomas van der Moezel, bestaat volgens Van Haestregt uit ‘vier knappe mannen met een ongekend goede performance.’ Alleen mist deze band nog de nodige afwisseling in de muziek en zou het wat strakker mogen. Dat geld ook voor Fort’99 die in het verleden al eens de battle wisten te winnen. ‘Een frontman met lef’, complimenteert de jury zanger en Communication & Multimedia Design-student Tristan van der Laan. Maar het is metal. ‘Dat moet retestrak zijn.’

Er zijn van die optredens waar nog lang over nagepraat wordt. Everyday Robots, met in de bezetting een aantal NHTV-studenten, zet er een neer in Breda. Een uitzinnig publiek en een band die niet alleen de grenzen van het podium maar ook van de zaal opzoekt. Als je eindigt met een gitarist bovenop de bar en een bassist op zijn knieën in het publiek dan ben je een grote. ‘Krankzinnig’, zegt Van Haestregt. ‘Wel kan de band nog werken aan de dynamiek. Je hoeft niet constant alle instrumenten vol open te zetten.’

battle breda 2015 -2- max

MacSwordfish heeft de lastige taak de avond af te sluiten. Een klus die het trio, waarvan twee op de Rockacademie zitten, met gemak aankan. ‘Die gitarist van jullie is een jonge Kurt Cobain. Daar zou ik graag zelf muziek mee maken. Ik mis alleen wel een bassist. Zoek die erbij en het is af’, vindt de juryvoorzitter.

battle breda 2015 -3- max
Na een avond van ongekend hoog muzikaal niveau is Everyday Robots gekroond tot winnaar van deze Battle of the Bands in Breda. Ga ze zeker zien op 10 september ergens in het centrum van Breda tijdens het Hbo Intro Festival.

[fb_album id=”a.1642952952589512.1073741889.1399667423584734″]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?