Terug naar overzicht

Oud-student Avans en broers veelbelovende jonge ondernemers

Twee broers en een zus, allemaal onder de vijfentwintig en nu al genomineerd door Sprout als meest veelbelovende ondernemers onder de vijfentwintig jaar. Miranda (23), Martijn (19) en Ruud Schippers (22) bereikten het met hun bedrijf JAM, een online werkplatform voor jongeren.

Tijdens haar studie International Business and Management Studies aan Avans begon Miranda samen met haar jongere broers aan een eigen onderneming. Haar broer Ruud vertelt.

‘We werkten voorheen alle drie bij hetzelfde bedrijf, maar merkten vaak dat de werkzaamheden niet goed waren afgesteld op het aantal mensen dat op dat moment aan het werk was. We dachten: wat nou als wij hiervoor een online systeem maken waarop jongeren kunnen aangeven wanneer ze beschikbaar zijn en bedrijven jongeren kunnen inhuren in piekperiodes?’

Lekker regionaal
De drie richtten JAM (Jongeren Arbeidsmarkt) op, waarmee ze jongeren tussen de vijftien en de vijfentwintig jaar aan werk in de regio willen helpen. Ruud: ‘We willen de drempel voor jongeren verlagen om werkervaring op te doen bij vele verschillende bedrijven in hun eigen regio. Zo komen ze er vanzelf achter wat ze leuk vinden en waarin ze uiteindelijk een studie willen gaan doen. Voor bedrijven is dat natuurlijk een ideale manier om jong talent uit de regio te ontdekken.’

Familiebedrijf
Het heeft volgens Ruud zo zijn voordelen om samen met zijn broer en zus te werken. ‘We gunnen elkaar alles en we zijn vaak bij elkaar, dus kunnen we veel overleggen.’ Inmiddels werken Ruud en Miranda fulltime voor JAM. Broert Martijn studeert nog, maar gaat over een maand ook fulltime aan de slag. Daarnaast heeft het drietal twee stagiairs in dienst en drie regio-managers. Driehonderd jongeren kunnen al bij honderdvijfentwintig bedrijven aan de slag.

JAM helpt jongeren aan het werk in Bladel, Reusel-De Mierden, Eersel, Bergeijk, Hilvarenbeek, Oirschot, Weert en Nederweert. Over twee jaar willen ze in niet-stedelijke regio’s door heel Noord-Brabant actief zijn. Uiteindelijk hopen ze het voor alle jongeren in Nederland mogelijk te maken om via hun platform werkervaring op te doen in hun eigen regio.

Stem hier op JAM als meest veelbelovende onderneming door ondernemers onder de vijfentwintig.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?