Terug naar overzicht

Recensie: Kidnapping Freddy Heineken

Wie heeft er nog nooit van de geruchtmakendste ontvoering van de vorige eeuw gehoord? De ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, die vrijgelaten worden nadat een bedrag van 35 miljoen gulden is betaald.

De film is gebaseerd op de ontvoering van de biermagnaat in 1983 en het boek De Ontvoering van Alfred Heineken uit 1987, geschreven door Peter R. de Vries. Ondanks dat je het verhaal globaal wel kent, zit je met ingehouden adem te kijken hoe de vijf Amsterdammers, gespeeld door vier Engelsen en één Engels sprekende Nederlander, het plan bedenken om Freddy te kidnappen en het plan ook uitvoeren. Gaat het ze lukken om weg te komen met de 35 miljoen?

Negatieve kritieken
In Amerika kwam de film begin dit jaar al uit, maar vanwege negatieve kritieken besloot Nederland nog even te wachten. Nergens voor nodig, want de film blijft tot het eind spannend.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?