Terug naar overzicht

Avansstudenten tegen geweld conducteurs

Met de start van hun Facebookactie ‘Stop geweld tegen conducteurs’ haalden drie eerstejaarsstudenten Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) recentelijk het regionale nieuws. Inmiddels zijn ze ruim twee weken bezig. Hoe staat de actie ervoor?

Wat begon als een idee voor het vak Maatschappelijke betrokkenheid is in korte tijd uitgegroeid tot een succesvolle actie, met 371 likes op Facebook, aandacht in de media en veel respons als voorlopig resultaat. Initiatiefnemer Inge van Duijnhoven is erg tevreden.

‘We hebben veel leuke reacties gekregen maar we hopen natuurlijk op meer! Dat we in verschillende kranten hebben gestaan, hadden we niet verwacht’, aldus de student. ‘Al hadden we daar stiekem wel op gehoopt.’

De opdracht
De schoolopdracht luidde: ga op zoek naar een maatschappelijke kwestie waar jij je betrokken bij voelt en voer hier actie voor. Inge en haar medestudenten Pauline Verhoeven en Jantine van Dinther hadden naar eigen zeggen alle drie meteen hetzelfde idee.

Inge: ‘De laatste tijd komen mishandelingen van conducteurs steeds vaker in het nieuws. Ook in de buurt van onze woonplaatsen is dit het geval. Wij reizen iedere dag met het openbaar vervoer en daarom vonden wij dat we juist dit onderwerp aan moesten pakken. Want zonder conducteurs kunnen wij niet eens op school komen.’

Oplossingen?
De drie studenten nodigen iedereen uit om op hun Facebookpagina ideeën en oplossingen te noemen die het geweld tegen conducteurs kunnen verminderen of verhelpen. ‘Het is de bedoeling om uiteindelijk de beste ideeën aan de NS te overhandigen, maar dat doen we pas als wij vinden dat we voldoende reacties hebben waar we echt iets mee kunnen.’

Volgens Inge zijn er al behoorlijk wat goede ideeën binnengekomen, zoals een noodknop voor conducteurs. ‘Mocht er iets aan de hand zijn, kan de conducteur via de knop de zijn collega’s waarschuwen en om hulp vragen.’

Luister hier naar het radio-interview dat Omroep Brabant had met student Pauline Verhoeven.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Peter

'Want zonder conducteurs kunnen wij niet eens op school komen' beetje dom argument

2015-06-14 21:39:31

Meer lezen?