Terug naar overzicht

Wielerkoorts: Ben jij een ijdeltuit of terrastijger?

Je moet wel een enorme hekel hebben aan geschoren mannenbenen, te strakke zwarte broeken en fietsers zonder bel als je ontgaan is dat de Tour de France dit jaar start in Utrecht. Bij een supermarktketen kun je zelfs sparen voor je eigen gele trui. Een leuk hebbedingetje, maar doe het nooit aan tijdens het fietsen, schrijft Alex van der Hulst in zijn boekje over de do’s and don’ts van het (amateur)wielrennen.

De ijdeltuit, de terrastijger, de materiaalfreak en de mooi-weer-rijder. Wielrennen is mateloos populair. Hoe beter het weer, hoe meer mannen en vrouwen zich in (te) strakke kleding hijsen om wat rondjes te rijden en te dromen van rondrijden in de gele trui. Over de vele ongeschreven regels van de amateurwielrenner (een bel kan echt niet! Is dat een spatbord?) en de verschillende types die je op de weg tegenkomt, gaat dit grappige boekje van Alex van der Hulst.

materiaalfreak-620

Voor Draag nooit een gele trui heeft Hulst zich begeven onder de vele (amateur)wielerploegjes en interviewde hij (ex-)profs. Ook geeft hij handzame tips voor iedereen die ineens een wielergek in huis blijkt te hebben. En dat zijn er vooral in juli, rondom de Tour de France, erg veel.

Herkenbaar en laagdrempelig en daardoor verplicht leesvoer voor iedereen die een racefiets in zijn schuurtje heeft staan; of je nu een dure carbonfiets hebt of een opknappertje via Marktplaats.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?