Terug naar overzicht

Wordt Avansstudent wereldkampioen hiphop?

Met dancecrew Mixed Generation behaalde hij een tweede plek op het Nederlands Kampioenschap, werd hij eerste in België en vijfde op het EK hiphop/streetdance. En dat alles in één maand. Nu maakt Bram van de Ven, tweedejaarsstudent Technische Bedrijfskunde in Den Bosch, zich op voor het wereldkampioenschap hiphop.

Hij danst al sinds zijn twaalfde en begon met breakdancen in de dansschool van zijn moeder. Later kwam daar hiphop bij en inmiddels danst hij elke dag, gemiddeld tien uur per week. Ook geeft Bram breakdance-les. Maar: ‘School gaat voor. Ik wil graag mijn diploma halen. Of ik na mijn opleiding verder ga in de dans of in de bedrijfswereld weet ik nog niet. Wie weet kan ik het wel combineren.’

Wereldkampioenschap
Met Mixed Generation, de dansgroep waar hij deel van uitmaakt, vertrekt Bram eind augustus naar het Schotse Glasgow, waar het WK hiphop plaats zal vinden. Of ze gaan winnen? Misschien wel, denkt Bram. ‘Het ligt er een beetje aan op welk niveau we worden ingedeeld. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker het wordt. Maar als we de voorrondes overleven en we een finaleplek binnenslepen, ben ik heel tevreden.’

Zenuwachtig is hij niet, in tegenstelling tot de rest van de dancecrew die in totaal 37 leden kent. ‘De andere 36 staan altijd te springen en te trappelen voordat we op moeten. Ik blijf daarentegen heel rustig en gooi alles eruit op het podium. We gaan in ieder geval alles geven en knokken om onze prestatie op het EK te evenaren.’

WKhiphop-max

Benefiet
Hoeveel leden van Mixed Generation meestrijden om de wereldtitel is nog onbekend. Bram: ‘Niet iedereen kan het betalen. Met entree, vlucht en hotel ben je al snel 500 euro per persoon kwijt.’ Om de kosten te drukken geeft de groep op zaterdag 4 juli een dansshow weg in café Den Braai in Vlijmen. De benefietavond kost 5 euro entree en begint om 19.00.

Mixed Generation in actie zien? Dat kan hier!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?