Terug naar overzicht

Avansdocent schrijft Tour de France thriller

Knetterhard heeft ze er de afgelopen maanden aan gewerkt en nu kan het eindelijk naar buiten. Inge Duine, docent bij de Academie voor Communicatie en User Experience en voormalig redacteur van Punt, heeft deze week een uitgeverscontract getekend voor haar boek De Laatste Tour.

Inge won met haar manuscript de Schrijf & Huiver wedstrijd van Uitgeverij Fontein en haar boek zal in mei 2016 overal te koop zijn. Het boek volgt de Tour de France van 1997. Deze tour begint met de verdachte dood van een van de grote favorieten, de wielrenner John Ryder. Rechercheur Thilliez wordt op het onderzoek gezet. Al snel volgen er meer doden.

Vlotte schrijfstijl
De originaliteit van het boek kon de jury zeer bekoren. De opzet van De Laatste Tour en de vlotte schrijfstijl vielen op.

‘Wie de grote favorieten voor de tour van dit jaar zijn? Eerlijk gezegd heb ik mij daar nog weinig in verdiept’, zegt Inge. ‘Het zou leuk zijn als Tom Dumoulin in Utrecht het geel haalt. Verder verwacht ik dat de strijd om de eindzege zal gaan tussen Contador en Froome.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?