Terug naar overzicht

Dít zijn de beste scripties van AAFM 2015

Vorige week mochten de afgestudeerden van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) niet alleen hun diploma in ontvangst nemen, ook vielen zes oud-studenten in de prijzen voor de beste scriptie van hun opleiding.

DSC_0283
‘Een welbewust risico’
Daphne Verstegen en Robert de Ruiter van de opleiding Human Resource Management wonnen beiden vijfhonderd euro met hun scriptie ‘Een gezonde arbeidsomgeving’. Zij zochten in opdracht van het Amphia Ziekenhuis uit hoe medewerkers in de toekomst gelukkig en gezond kunnen blijven werken.

Volgens de jury heeft het duo gekozen voor een vernieuwende manier van onderzoek, namelijk Action Research. Daarbij hebben de onderzoekers niet alleen samengewerkt met de opdrachtgever, maar ook met het klantsysteem. De jury: ‘Daphne en Robert hebben welbewust het risico genomen dat het eindresultaat niet-afstudeerbaar of onvoldoende zou kunnen zijn. Ze hebben lef, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen getoond en laten zien dat ze hun mannetje staan.’

DSC_0291
‘Veel drive en liefde’
De gelukkigen van de opleiding Bedrijfskunde MER zijn Evelyn Boot en Evelien Möhlmann. Met hun scriptie ‘Optimalisatie informatievoorziening van IT-verstoringen en vluchtvertragingen veroorzaakt door IT’, maakte het duo grote indruk op de jury.

‘Evelyn en Evelien hebben met veel drive en liefde onderzoek gedaan bij KLM. Door hun deskundigheid en open houding is het hen gelukt om alle betrokkenen met elkaar in contact te brengen en een multidisciplinaire samenwerking tot stand te brengen. Met hun doorzettingsvermogen, professionele houding en vermogen tot overtuigen hebben de studenten een advies ontwikkeld dat een enorme belangrijkheid heeft voor de KLM.’

Sill Raedts
Een brede kijk
Studenten Bedrijfseconomie Sill Readts en Alexander Compeer (niet op de foto) deden onderzoek voor de gemeente Breda. ‘Hoe kan de gemeente Breda haar bedrijfsrestaurant verduurzamen?’. Gemeente Breda wil graag een CO2-neutrale stad worden. Alexander en Sill pakten de opdracht voor het bedrijfsrestaurant op vanuit hun achtergrond met milieukunde en algemeen en financieel management.

De jury: ‘De studenten hebben nadrukkelijk breder gekeken dan alléén een duurzaam restaurant. Ze zijn echte ambassadeurs geweest van de duurzaamheidsgedachte. Ze wisten uitstekend hun weg te vinden. Door hun zeer goede communicatie met alle betrokkenen gedurende het traject, uitmondend in een levendige presentatie van het eindrapport en aansluitende discussie, hebben ze laten zien dat ze mensen kunnen enthousiasmeren en in beweging kunnen brengen. De gemeente Breda geeft aan de adviezen op te pakken.’

Amber Klomp
Een baan aangeboden
Bij Accountancy won Amber Klomp met haar scriptie ‘De verslaggeving en controle van derivaten, en de problematiek daarbij’. De student heeft onderzoek gedaan naar de risico’s die een accountantskantoor heeft bij zowel samenstel- als controleopdrachten voor bedrijven die te maken hebben met klanten met derivaten (chemische stoffen).

De jury: ‘Amber weet waarover ze praat en bekritiseert de huidige tekorten van de branche gerelateerd aan haar maatschappelijke taak. Haar oplossingen kunnen zeker overgenomen worden door accountantskantoren. Witlox VCS, het bedrijf waar ze onderzoek deed, was zo blij met haar, dat ze zelfs een baan aangeboden heeft gekregen.’

Punt. Of had jij nog wat?

oene rozendal

Slechts één jongen met een prijs . Moet AAFM nog wel jongens aannemen??

2015-07-14 12:35:23

Meer lezen?