Medewerker Avans hijst de zeilen tijdens WK

  Het wereldkampioenschap zeilen 2015 begint op 30 augustus in het Duitse Boltenhagen. Frederieke Braak, contractbeheerder bij de afdeling Huisvesting, Inkoop en Contractmanagement, zeilt dit jaar met haar team mee naar de overwinning.

  Eigenlijk zou Frederieke niet meezeilen. ‘Mijn vriend zeilt al zijn hele leven en doet aan wedstrijdzeilen. Het WK viel precies in onze vakantie, dus ik had besloten om voor de gezelligheid mee te gaan.’

  Flink gedrild
  Toen er een bemanningslid geblesseerd raakte, werd Frederieke gevraagd om in te vallen. ‘Ik ben de afgelopen weken flink gedrild om me klaar te stomen voor het wedstrijdzeilen. Spannend vind ik het niet, ik heb er vooral heel veel zin in en ik ben bloedfanatiek. We willen als eerste Nederlandse team eindigen en hopelijk in de top twintig.’

  Tijdens het WK J/24 zeilen varen er vijftig tot zestig J/24-boten mee. Nederland wordt door drie teams vertegenwoordigd. Vijf dagen lang zullen de teams twee á drie wedstrijden per dag zeilen.
  Frederieke: ‘We hebben hoge verwachtingen en willen echt presteren, maar het gaat ook om de gezelligheid.’

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Leuk om te lezen hoe collega’s ook buiten het werk om een topprestatie proberen neer te zetten! Succes Frederieke!