Terug naar overzicht

Werkloosheid onder jonge hoogopgeleiden gedaald

De werkloosheid onder jonge hoogopgeleiden is gedaald. De gevolgen van de economische crisis zijn nog zichtbaar, maar de situatie is nu vergelijkbaar met tien jaar geleden.

In de maanden april, mei en juni was slechts 2,6 procent van de hbo’ers en academici tussen de 25 en 35 jaar werkloos. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het tweede kwartaal van 2015. Vorig jaar lag de werkloosheid in die maanden een procentpunt hoger.

Net-afgestudeerden
Onder hoogopgeleiden tot 25 jaar, die nog maar net hun diploma hebben behaald, gaat het ook iets beter. Minder dan 6 procent was in de maanden voor de zomervakantie werkloos en dat was in voorgaande jaren anders.

Doorleren loont nog steeds op de arbeidsmarkt. Onder laagopgeleiden is de werkloosheid in die maanden meer dan vijf keer zo hoog: 13,4 procent. Middelbaar opgeleiden zaten er tussenin met een percentage van 7,2 procent.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?