Terug naar overzicht

400 ouderen zien wens in vervulling gaan dankzij Avans

Tijdens de Nationale Ouderendag op 2 oktober gaat Avans ruim vierhonderd wensen van ouderen vervullen. Studenten, docenten en medewerkers van de Academie voor Sociale Studies Breda (ASB) en het lectoraat Active Ageing maken de dromen waar. Er worden nog vrijwilligers gezocht.

Docent Kitty van der Made startte dit voorjaar het lokaal comité om de Nationale Ouderendag ook naar Breda te brengen: ‘Al onze studenten en docenten zetten zich in hun professionele leven in op het terrein van zorg en welzijn. Maar soms kun je al met een simpele dag een heleboel mensen gelukkig maken. Wij willen toekomstbestendige professionals opleiden en zijn als hogeschool onderdeel van de maatschappij. Daar hoort een dag als deze bij.’ Alle tweedejaarsstudenten, docenten en medewerkers van de academie vervullen een wens.

Populair
Breda is populair onder senioren. De gemeente kreeg deze zomer de meeste wensen binnen van alle gemeentes die mee doen met de Nationale Ouderendag. Comité Breda is er met hulp van ASB en de werkveldpartners van de opleidingen in geslaagd honderden wensen van ouderen te verzamelen.

Van der Made: ‘Dankzij ons netwerk is het ons gelukt zoveel wensen te verzamelen. Door ons enorm potentieel aan vrijwilligers, studenten en medewerkers kunnen we op 2 oktober bijna alle wensen vervullen. Van sommige wensen dachten we dat ze wel heel lastig te vervullen zouden zijn, maar met zo’n grote club vrijwilligers krijgen we veel voor elkaar. Zo is er een student-vrijwilliger die met een oudere het Havenlied gaat opnemen in een studio. En een medewerker-vrijwilliger gaat bij een mevrouw thuis een diner bereiden rekening houdend met al haar dieetwensen. Prachtig toch!’. Van der Made hoopt dat het door Avans opgerichte comité andere scholen inspireert.

Handje helpen?
De organisatie kan nog wel wat extra hulp gebruiken. Er is vooral extra vervoer nodig. ‘Niet alle studenten hebben een auto en veel van de ouderen zitten in een rolstoel. We zijn dus op zoek naar chauffeurs met een auto of (rolstoel)bus die ons kosteloos willen helpen bij het vervoer voor de wensen. Dat mogen particulieren zijn, maar ook bedrijven.’

Bijna alle wensen kunnen 2 oktober vervuld worden. Er zijn ook nog wat ouderen die op een vrijwilliger wachten. Zo worden er nog vrijwilligers gezocht die mee uit eten gaan bij Den Boerenstamppot in Breda, klassieke muziek willen luisteren of een boottochtje met de senior maken door De Biesbosch.

Wensen indienen kan niet meer, vervullen wel. De organisatie is nog dringend opzoek naar vrijwilligers. Meld je aan via: e.gaoui@avans.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?