Terug naar overzicht

Deeltijdstudent helpt Filipijnse vrouwen met webshop

Behalve haar deeltijdstudie Communicatie aan Avans heeft Rosa Tijssen ook haar eigen bedrijfje. Eind september lanceert zij namelijk haar webshop Pinoy. Daarmee helpt ze niet alleen zichzelf, maar ook de Filipijnse vrouwen die de producten voor de webshop met de hand maken.

Rosa werd zelf als eenjarige geadopteerd uit de Filipijnen door haar Nederlandse ouders. Haar moeder besloot vrijwilligerswerk voor de Filipijnen te verrichten bij Melania Foundation. Dat is een organisatie die de economische en sociale positie van de allerarmste vrouwen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika wil verbeteren door hen te helpen kleine economische initiatieven op te zetten. Door het goede werk van haar moeder werd Rosa ook geïnspireerd om te helpen. ‘Ik heb het erg goed en wil dat ook voor de vrouwen zodat zij bijvoorbeeld naar school kunnen’, vertelt de jonge onderneemster.

Bijzondere producten
Met de lancering van Pinoy gaat Rosa bijzondere artikelen van Filipijnse vrouwen verkopen, zoals laptopsheets gemaakt van kleine koffiezakjes, etuis gemaakt van rietjes en badmatten geweven uit repen T-shirts van verschillende kleuren.’ Om de vrouwen te helpen, koopt Rosa haar producten in bij lokale vrouwenprojecten. Daarnaast maakt een persoonlijk label de producten extra bijzonder. ‘Ieder product heeft een klein briefje met een boodschap van de Filipijnse vrouw die het heeft gemaakt. Een bedankje voor het kopen van hun product.’

pinoywebshop2-max

Minor
Haar deeltijdstudie lijdt niet onder het opzetten van de webshop. Rosa: ‘Ik ben bezig met mijn specialicatie Media Management. Ik krijg veel opdrachten van school die ik voor mijn eigen bedrijf kan gebruiken. Zo heb ik voor de webshop een marketingcommunicatieplan gemaakt en een reclamecampagne opgezet.’

Duurzame Dinsdag Prijs

Met Pinoy Webshop deed Rosa mee voor de Duurzame Dinsdag Prijs, een prijs voor het duurzaamste idee van Nederland. Helaas werd ze niet genomineerd en kwam ze niet in aanmerking voor de prijs, maar ze behoorde wel tot de tachtig beste ideeën. Niet slecht, aangezien er ongeveer tweehonderd ideeën ingestuurd werden. Toch had Rosa de Duurzame Dinsdag Prijs graag gewonnen. ‘Ik werk heel hard als receptioniste en als ik mijn salaris krijg, gaat dat meteen naar de webshop. Daarnaast hoopte ik, door te winnen, hulp en adviezen te krijgen over ondernemen op internationaal gebied, want dat is soms nog best lastig.’

Passie
Als Pinoy Webshop goed loopt, wil Rosa graag een kantoor in de Filipijnen openen en daar iemand in dienst nemen zodat ze daar niet drie keer per jaar naartoe moet. Ook uitbreiding door nieuwe producten en nieuwe vrouwenprojecten, zijn ook ideeën voor de toekomst. Voor nu houdt Rosa het echter bij een goed advies: ‘Als je ergens veel passie voor hebt, moet je daar voor gaan, ook als je student bent. Die hobbels in de weg kun je wel aan en daar leer je alleen maar van.’

Rosa’s webshop Pinoy wordt 26 september gelanceerd op www.pinoywebshop.nl.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?