Terug naar overzicht

Intro Werktuigbouwkunde: ‘Ik ben al vier keer ontvoerd’

Een hotdog volledig in je mond proppen, een vreemde masseren en de vogeltjesdans doen tijdens een scavengerhunt in de Bossche binnenstad. De eerstejaarsstudenten Werktuigbouwkunde draaien er hun hand niet voor om.  

Frederique en Nadine zijn twee van de weinige vrouwelijke eerstejaarsstudenten bij Werktuigbouwkunde en zij worden om de haverklap opgetild en weggedragen. Een van de opdrachten op de lijst is namelijk: kidnap een  vrouw van de opleiding. Frederique: ‘Ik ben al vier keer ontvoerd!’

IntroWBK2015(7)-max

Alle vijftien groepen doen hun uiterste best de scavenger hunt te winnen. ‘Als je als groep de meeste punten binnenhaalt, win je iets’, aldus de begeleidster van team Bruute Kracht. ‘De prijs? Bier waarschijnlijk.’ Het team houdt in ieder geval het tempo erin. ‘Staat hier ergens een dixie? We moeten een foto maken van iemand die op z’n kop daarin staat!’

IntroWBK2015(6)-max

Politie
Naast een hoop studenten is ook de politie zichtbaar aanwezig in de binnenstad. Om de haverklap worden bier drinkende studenten om hun identiteitskaart gevraagd. Frederique: ‘Toen een van mijn medestudenten zijn introshirt aan wilde doen, hield ik misschien vijf seconden zijn spullen vast, waaronder een biertje. Ik werd meteen aangesproken.’

Foto’s introducties
De redactie van Punt is bij zoveel mogelijk introducties in Breda, Den Bosch en Tilburg aanwezig. Voor dagelijks verse foto’s bekijk je het fotoalbum op onze Facebookpagina.

[fb_album id=”a.1670913406460133.1073741893.1399667423584734″]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?