Terug naar overzicht

Kick-off expertisecentrum: passie voor duurzaamheid

lectoren

Avans heeft er een nieuw expertisecentrum bij. Het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB) richt zich op een duurzame, regionale economie en samenleving. Op 30 september lanceert het expertisecentrum zich met een groot kick-off evenement in het Chassé theater in Breda.

Het Expertisecentrum Sustainable Business bestaat uit zes lectoraten. Improving Business, International Business, New Marketing, Sustainable Finance and Marketing, Sustainable Strategy and Innovation en Sustainable Working and Organizing. Het centrum richt zich op een duurzame economie.

Edwin Verlangen, directeur van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) en voorzittend directeur van ESB: ‘Als docenten en directeuren moeten we openstaan voor de ideeën van studenten. Hun denkkracht en ervaringen in de beroepspraktijk kunnen wij perfect inzetten in ons onderwijs. Dat is wederzijds leren. Al het onderzoek dat de lectoraten doen, wordt uiteindelijk in onze studenten geïnvesteerd. We hebben ongeveer 18.000 studenten rondlopen in het economische gebied’

Geen geitenwollensokken
‘Duurzaam hoeft niet geitenwollensokken te zijn,’ gaat Verlangen verder. ‘Wij staan ervoor dat we onderzoek doen naar economie met een missie. Wij willen bij Avans studenten afleveren die verder kijken dan hun neus lang is. Ze moeten zich niet alleen richten op geld, maar ook waarde aan de samenleving geven. Dat is een uitdaging, die we studenten willen laten in-en uitademen.’

Met het ESB heeft Avans nu zes expertisecentra, waarbij 26 lectoren zijn aangesloten. Verlangen: ‘Onderzoek is binnen het hbo vrij nieuw. We trokken bij Avans wel lectoren aan, maar nu bundelen we hun krachten in expertisecentra. We zijn twee jaar geleden begonnen met het ESB, omdat het economische domein nog geen eigen centrum had en we gaan nu echt van start.’

30 september
Tijdens het kick-off evenement ‘De Winst van Duurzaam Ondernemen’ kunnen geïnteresseerden van binnen en buiten Avans kennis maken met het expertisecentrum. Door middel van workshops en lezingen wordt de bezoeker ondergedompeld in alles waar het ESB zich straks mee bezig houdt. Verlangen roept studenten en medewerkers op zich vooral aan te melden. ‘Er is voor studenten veel te doen. Je kunt tijdens de kick-off zoveel halen. Je kunt je de hele dag laten inspireren door inhoudelijke experts, onderzoekers en jonge duurzame ondernemers. Passie met betrekking tot duurzaamheid is de sleutel op deze dag. ’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?