Kunststudenten op culturele ontdekkingstocht in Breda

  Op het Bredase stadsstrand Belcrum Beach verzamelen de eerstejaarsstudenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost (AKV|St.Joost) zich voor een uitgebreide, culturele rondleiding door hun studentenstad.

  Karina van Bezooijen, werkzaam bij KOP, is initiatiefnemer van de CulTour, waarbij de nieuwe studenten van AKV|St.Joost langs alle culturele instellingen van Breda gaan. ‘We merkten bij KOP dat studenten vaak de creatieve plekken niet konden vinden of dat ze na hun afstuderen zeiden: “Oh, zitten jullie hier.” Ook andere instellingen hadden die ervaring en we wilden daar verandering in brengen. Vier jaar geleden zijn we met de CulTour begonnen.’

  akv 03

  Beginnen bij het begin
  Nu krijgen de nieuwe studenten meteen te zien waar ze werkplekken en expositieruimten kunnen vinden buiten de hogeschool. Karina: ‘We dachten, laten we dan maar bij het begin beginnen en er wordt heel positief op gereageerd. Zowel door de studenten als door de instellingen. Bij KOP merken we dat studenten nu veel meer betrokken zijn bij ons, we houden hier zelfs vrijwilligers aan over.’

  Onderdompelen in Breda
  Ilse, afgestudeerd in 2012, wil net als haar mede-alumni graag de nieuwe studenten rondleiden. ‘Je merkt dat niet alle studenten meer op kamers gaan en dus niet zo veel weten van de stad. Tijdens deze rondleiding worden ze ondergedompeld in Breda. Ik hoop dat ik studenten enthousiast kan maken voor de stad, ik heb zelf namelijk een toptijd gehad bij St.Joost.’ Ze wil de eerstejaars ook nog even geruststellen: ‘Het lijkt nu misschien allemaal wat vaag, maar je gaat er vanzelf in mee en dan komt het helemaal goed.’

  akv 02

  Naast Belcrum Beach bezochten de AKV-ers ook Stichting Idee Fixe, DEVA, Graphic Design Festival, STEK, Electron, Moti, Mezz, Brandpunt en Club SOLO.

  Foto’s introducties
  De redactie van Punt is bij zoveel mogelijk introducties in Breda, Den Bosch en Tilburg aanwezig. Voor dagelijks verse foto’s bekijk je het fotoalbum op onze Facebookpagina.

  Facebook album

  Posted by Punt Avans on 2015-09-07 12:00:04

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.