Terug naar overzicht

Recensie: The Weeknd tussen underground en mainstream

Hij begon zijn muziekcarrière met het anoniem uploaden van zijn muziek op YouTube en na drie duister klinkende EP’s mocht Abel Tesfaye, alias The Weeknd, zijn eerste studioalbum opnemen. Kiss Land werd toen echter niet de hit die men had verwacht.

Met ‘Love Me Harder’, zijn succesvolle samenwerking met popprinses Ariana Grande, en solo-hit ‘Earned It’ scoort hij wél. En vooral dat laatste nummer blijkt de perfecte opmaat voor Beauty Behind the Madness, een plaat waarop The Weeknd het midden probeert te vinden tussen zijn underground-verleden en het wat meer mainstream heden.

Ed Sheeran
Dat lukt hem goed op ‘I Can’t Feel My Face’, ‘The Hills’ en het als Michael Jackson-klinkende ‘In The Night’. De samenwerking met Ed Sheeran (‘Dark Times’) had daarentegen achterwege kunnen blijven. Want The Weeknd kan het makkelijk alleen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?