Terug naar overzicht

Sociale studies in actie voor vluchtelingen

Docenten en studenten van de Academie voor Sociale Studies in Den Bosch zetten zich de komende weken in voor vluchtelingen. Met diverse acties halen ze geld op en leren ze over de vluchtelingenproblematiek.

Zeker zes acties zijn er inmiddels tot stand gekomen op het Hervenplein in Den Bosch. Studenten wordt gevraagd een petitie te ondertekenen, geld te doneren in een collectebus, welkomsttekeningen en -kaarten te schrijven, boeken te verkopen om geld in te zamelen, colleges gegeven door een vluchteling of Vluchtelingenwerk te volgen en studenten worden gestimuleerd om stage te lopen bij bijvoorbeeld het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

vluchtenlingenactie2-max

Net aangemeld
‘Ik heb me toevallig net aangemeld voor een stage bij vluchtelingenwerk’, vertelt tweedejaarsstudent Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) Bas Groeneveld. ‘Ik heb daar vorig jaar ook al over nagedacht. Ik denk dat je als MWD’er vluchtelingen heel goed kunt helpen.’ Medestudent Rosalie van Kalkeren sluit zich daar bij aan. ‘De vluchtelingenproblematiek trekt bij mij misschien meer aandacht omdat je tijdens de studie bezig bent met de problemen waarin zij tegenaan lopen.’

Actief benaderen
Janne Verhoofstad, vierdejaarsstudent Rechten, vindt de acties goed, maar weet niet of het wel helpt. ‘Het zorgt ervoor dat mensen bewuster worden van het probleem. Ik zou wel mee willen doen aan acties. Ik denk dat iedereen wel mee wil helpen, want via school kun je veel mensen bereiken. Ik zou wel eerder meedoen als ik actief benaderd word, dan dat ik het alleen lees op Blackboard.’

De acties lopen nog tot en met 18 september. Doneren kan via de collectebus bij de receptie op het Hervenplein.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?