Terug naar overzicht

Stieren, shotjes en slagroom bij introductie SV Comm.on

Eerstejaarsstudenten Communicatie hebben iets langer moeten wachten dan andere Bredase eerstejaars, maar voor hen is dan ook eindelijk de introductie begonnen met het thema Sjonnie & Anita. Doel: ‘Zoveel mogelijk drinken en lol maken.’

In de ochtend regende het hard, maar tegen de middag begint het zonnetje te schijnen in Breda. Voordat de studenten op de fiets naar Gilze vertrekken waar ze de nacht doorbrengen, is het eerst tijd voor een kroegentocht.

Maartje van studievereniging Comm.on vertelt waarom er voor het thema Sjonnie & Anita is gekozen. ‘We wilden een zo breed mogelijk thema, waarbij we veel leuke dingen konden doen. Dit thema is lekker fout, dus de studenten doen lekker foute dingen.’

DSC_0260

Slagroom en polsbandjes
Zo liggen er in café Walkabout een paar meiden op de bar, bedekt met shotjes en slagroom. Aan medestudenten de taak om zoveel mogelijk van de meiden af te eten. Pim kijkt een beetje beteuterd toe. Hij is nog geen achttien en heeft dan ook niet het gewilde polsbandje om alcohol te halen aan de bar. Hij haalt z’n schouders op: ‘Dronken mensen kijken is ook leuk.’

Bij café De Dunne wordt er gedanst en bij De Bruine Pij staat een opblaasstier om rodeorondjes op te maken. Uitgeput zitten de studenten naast de stier. Het is niet makkelijk om te blijven zitten. Voor student Burley kan het niet gek genoeg. ‘Ik probeer zoveel mogelijk shotjes te scoren en vanavond gaan we helemaal los op het Sjonnie & Anita-feest.’ Daar zullen de studenten ook nog barbecueën en meedoen aan een biercantus.

DSC_0289

Speeddaten
Heel laat kunnen ze het niet maken. De volgende dag worden alle studenten verwacht bij de speeddate, waar ze met medestudenten en docenten in gesprek gaan over levensvragen. Maartje: ‘Het is een speelse manier om elkaar te leren kennen. Ze studeren dan ook communicatie.’

Foto’s introducties
De redactie van Punt is bij zoveel mogelijk introducties in Breda, Den Bosch en Tilburg aanwezig. Voor dagelijks verse foto’s bekijk je het fotoalbum op onze Facebookpagina.

[fb_album id=”a.1670913406460133.1073741893.1399667423584734″]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?