AKV|St.Joost-studenten knallen met biobased dj-booth

  Een nieuwe dj-booth, afvalscheiding in het gebouw of de zitgelegenheid in de foyer. Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom schakelde studenten Ruimtelijk Ontwerp van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost in om duurzame ideeën te bedenken voor hun vernieuwde poppodium.

  Tien weken lang bogen vijfentwintig studenten zich over de verschillende materialen en systemen van biobased-producten en bedachten manieren om het poppodium opnieuw aan te kleden. Gebouw-T laat op hun website weten: ‘We zijn op een prettige manier van onze sokken geblazen door een orkaan van creativiteit. Onze verwachtingen zijn overtroffen.’

  Uit elkaar knallen
  Pjotr van Kan ontwierp een dj-booth van speciaal biofoam. ‘Biofoam is gemaakt van melkzuur en bladcelstructuur en bestaat voor 98% uit lucht. Daardoor is het super licht. De stage die ik ontworpen heb, kan letterlijk “uit elkaar knallen”. Wanneer de dj zijn platen draait, zal de achterwand meebewegen. Duizenden bolletjes biofoam danen mee op de muziek. Het is echt een dynamische belevenis.’

  Feestende mensen
  Wanneer er een bandje op het podium staat, wordt de achterwand getransformeerd tot een egale, rustige achterwand. Kan: ‘Een band verzorgt immers zelf de show.’ Voor in de zaal ontwierp Kan ook speciale zuilen van biofoam. ‘De dansende biofoam-bolletjes worden door luchtfilters omhoog gezogen en zorgen voor interactie met de feestende mensen.’

  Het poppodium is van plan de ideeën daadwerkelijk door te voeren. ‘We willen kijken hoe we bijvoorbeeld de dj-booth kunnen realiseren.’

  Meer artikelen over

              

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Wat mooi dat de kans wordt gegeven aan jonge mensen met innovatieve ideeën .
   Proficiat Pjotr van Kan.
   Hopelijk is dit een goede start voor de toekomst.