Terug naar overzicht

Avansstudent schrijft boek over avontuur in Tanzania

Roland Visser, vierdejaarsstudent Technische Bedrijfskunde in Tilburg, schreef een boek. Met pijn in mijn hart ben ik gelukkig vertelt het avontuur dat hij in Tanzania heeft beleefd. ‘Het was een mooie reis waar ik veel over kon vertellen.’

In de zomer van 2014 vertrok Roland samen met een goede vriend voor zes weken naar Tanzania. ‘Die vriend besloot om zijn ervaringen bij te houden en thuis te verwerken tot een klein boekje als herinnering. Ik vond het een goed idee en ben dat ook gaan doen. Eenmaal thuis besloot ik om het goed aan te pakken door een boek te schrijven.’

Restaurant
Een jaar lang was Roland bijna iedere zaterdagmiddag bezig met schrijven. Niet thuis, maar vaak in een restaurant. ‘Dan was ik even in mijn eentje en kon ik me zonder afleidingen concentreren op het schrijven. Soms ging ik zo op in het verhaal dat ik pas een paar uur later terugkeerde naar de werkelijkheid. Dan was het hele restaurant leeggelopen en had ik daar niks van gemerkt.’

Kilimanjaro
Het leukste deel van het boek vindt Roland het beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. ‘Dat leek mij heel lastig om te beschrijven, omdat de tocht zes dagen duurde en we iedere dag urenlang bezig waren. Dat kun je niet allemaal in een boek opnemen. Uiteindelijk bleek het mee te vallen. Door foto’s van de tocht erbij te pakken en in gedachten terug te gaan naar die dagen, wist ik de bijzondere momenten eruit te halen. De lezer krijgt als het ware een mini-tour van de Kilimanjaro.’

rolandvisser2

Pijn
Opvallend is de titel van het boek: Met pijn in mijn hart ben ik gelukkig. ‘De titel slaat onder andere op het beklimmen van de Kilimanjaro. Dat ging niet zonder slag of stoot. Deze tocht heeft veel van ons gevergd. Het was zowel mentaal als fysiek zwaar, maar wel een van de mooiste ervaringen van mijn leven.’

Toekomstige boeken
Tot nu toe heeft Roland alleen positieve reacties gekregen over zijn boek. ‘Laatst zei een vrouw tegen mij: “Wat jij vertelt heeft mij echt geraakt. Dankjewel voor het delen van jouw avonturen in het mooie Afrika. Jij mag van mij vaker schrijven.”’ Roland is ontzettend blij met het resultaat. Kunnen we meer boeken van hem verwachten? ‘Niet meteen volgend jaar. Dit was een goede gelegenheid om een boek te schrijven. Het was een mooie reis waar ik veel over kon vertellen. Ik sluit nieuwe boeken in de toekomst echter niet uit.’

Roland heeft zelf het boek uitgegeven bij Uitgeverij Boekenbent. Deze heeft hem geholpen bij het vinden en verbeteren van fouten in de tekst, maar heeft de inhoud van het boek niet aangepast. Met pijn in mijn hart ben ik gelukkig van Roland Vissers is te koop in de webshop van Uitgeverij Boekenbent.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?