Terug naar overzicht

Boekenmarkt Xplora voor vluchtelingenhulp

Geen geld voor dure studieboeken? Volgende week organiseert Xplora in Den Bosch een boekenmarkt. Schaf goedkoop boeken voor je studie aan en help de vluchtelingen.

Vanaf een euro kun je afgeschreven studieboeken van Xplora overnemen. Bijzondere uitgaven kosten iets meer. ‘Studenten hebben voor deze studieboeken graag een euro over. Het scheelt een paar tientjes vergeleken met gloednieuwe uitgaven en de verouderde drukken zijn nog prima te gebruiken’, vertelt Aimee Jansen, informatiemedewerker bij Xplora en medeorganisator van de boekenmarkt.

Vuilniscontainer
Xplora organiseert de boekenmarkt omdat ze veel verouderde boeken hebben. Vooral economie, techniek, recht en verpleegkunde zijn goed vertegenwoordigd tijdens de verkoop. Jansen: ‘Wij willen de meest actuele drukken in de kast hebben staan. Dit is een goede manier om van de oude boeken af te komen. Anders belanden ze in de vuilniscontainer terwijl veel boeken nog bruikbaar zijn.’

Vluchtelingen
De opbrengst van de boekenmarkt gaat naar het Rode Kruis om vluchtelingen te helpen. Xplora heeft besloten om geld voor hen in te zamelen, omdat het vluchtelingenprobleem erg actueel is. Jansen richt zich tot de studenten: ‘Koop zoveel mogelijk boeken. Het scheelt jou veel geld en je steunt meteen de vluchtelingen. Zij hebben de hulp hard nodig.’

De boekenmarkt vindt plaats van maandag 19 tot vrijdag 23 oktober. Deze is te vinden bij de balie op de eerste verdieping van Xplora aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?