Terug naar overzicht

Bredase kunststudent woont op braakliggend terrein

Wie langs het Chassé Theater in Breda is gefietst, heeft het kleine punthuisje misschien al eens gezien. Het staat helemaal alleen op een braakliggend terrein, maar het is wél bewoond. Nina Lenting, in 2014 afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost, bewaakt het fort.

DSC_0182

Het huis, dat aan de Chassé Promenade ligt, is een eenmanshuisje van bouwbebedrijf Heijmans. Deze flexibele containerwoningen kunnen binnen een dag geplaatst worden en zijn ontworpen om het huizentekort tegen te gaan en braakliggend terrein tijdelijk op te fleuren.

Alles is design
Nina had de huizen al eens gezien op een beurs. ‘Ik was meteen super enthousiast en heb Heijmans gemaild dat ik wel in zo’n huisje wilde wonen. Niet veel later kreeg ik een berichtje dat ik mocht proefwonen in Breda.’

In augustus trok de oud-AKV’er in de volledig ingerichte woning. ‘Alles is design en het is eigenlijk veel te luxe. Alleen de boeken en kleding zijn van mij. Ik vroeg me in het begin wel af of ik me er thuis zou voelen, omdat er helemaal geen spullen van mezelf in staan, maar ik vind het vanaf het begin helemaal super hier.

DSC_0168

Geen huur betalen
Nina betaalt geen huur omdat ze als proefpersoon test of het huis geschikt is om in te wonen. Als tegenpresentatie moet ze iedereen die geïnteresseerd is binnen laten en over het project vertellen. ‘Dat is alleen maar leuk om te doen. Ik krijg veel positieve reacties. Soms vragen mensen wel eens of ik het niet eng vind om alleen op een leeg terrein te wonen, maar daar heb ik geen last van. Ik vind het heerlijk om midden in de stad te wonen en ik woon nu op twee minuten lopen van mijn werk bij de gemeente Breda.’

Luxe gewend
Helaas voor Nina is het huis maar tijdelijk. ‘Deze woning is verkocht. Ik heb nog geopperd dat ik wel mee wilde verhuizen, maar dat kon jammer genoeg niet. Ik moet in november op zoek naar een nieuwe woning. Dat gaat lastig worden, want ik ben nu al die luxe gewend.’

DSC_0160 DSC_0162 DSC_0161 DSC_0163 DSC_0165 DSC_0169 DSC_0172 DSC_0173 DSC_0170 DSC_0164 DSC_0174

 

Punt. Of had jij nog wat?

Rick

Leuk! Ben ik erg NLs om me meteen af te vragen wat dat kost? Even googelen: volgens http://www.heijmans.nl/nl/heijmans-one/ moet je denken aan huur van 700 euro per maand (excl. grondgebruik?). Vind ik persoonlijk wel behoorlijk prijzig.

2015-10-21 13:24:25

Meer lezen?