Terug naar overzicht

College van André Kuipers in Chassé Theater

Altijd al astronaut André Kuipers willen ontmoeten? Dat kan. Hij is een van de gasten tijdens de theatercolleges in het Chassé Theater in Breda.

Woensdag 27 januari om 20.00 uur betreedt André Kuipers het podium in het Chassé Theater. Tijdens deze avond vertelt de bekende Nederlandse astronaut over de jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen die hij bewandeld heeft. Allemaal om zijn grote droom te verwezenlijken: leven en werken in het internationale ruimtestation ISS. Kuipers laat zien hoe het is om een astronaut te worden en te zijn.

Geschiedenis en angst
Voordat André Kuipers komt spreken, verwelkomt het Chassé Theater in oktober en november twee andere gasten. De eerste is jurist, journalist en historicus Geert Mak. Maandag 26 oktober vanaf 20.15 uur probeert hij een verbinding te leggen tussen de geschiedenis van Europa en onze leefwereld.

Zondag 1 november begint om 15.00 uur het theatercollege De wolf en de goudvis. Filosoof en psychiater Damiaan Denys vertelt over angst. Het is deel van onze wereld. We zijn bang voor zeldzame ziektes, onwaarschijnlijke terroristische aanslagen, het klimaat, de techniek en zelfs voeding. Denys brengt met een monoloog wetenschap en theater bij elkaar.

Meet & Greet
Sinds kort organiseert het Chassé Theater de theatercolleges. Op leuke en informele wijze gaan inspirerende gasten in op verschillende onderwerpen. Daarna kunnen de bezoekers vragen stellen. Als het college afgelopen is, kun je de gasten tijdens de Meet & Greet van iets dichterbij ontmoeten. Het perfecte moment om een foto of handtekening binnen te slepen.

Studenten krijgen korting op de theatercolleges van Geert Mak en André Kuipers. Vanaf 14 euro kun je daar bij zijn. Het college van Damiaan Denys kost 18 euro. Kaarten koop je via de website van het Chassé Theater.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?