Terug naar overzicht

Geen horloges bij tentamens: irritant

De eerste tentamenweek van het nieuwe studiejaar zit er bijna op. Hoe gaat het met de net ingevoerde maatregel dat studenten tijdens tentamens geen horloge meer om mogen? Wordt er goed gecontroleerd? Een korte rondgang door Tilburg.

Vrijdagochtend is nooit de beste tijd om studenten te interviewen, zeker niet tijdens een tentamenweek. De vermoeidheid is bij veel studenten zichtbaar. Er wordt uitgerekt en gegaapt. De meeste ogen staan troebel.

In de tas
Een groep derdejaarsstudenten Bouwtechnische Bedrijfskunde maakt zich op voor het laatste tentamen van de week. Maar eerst nog een kop koffie. ‘Sommige studenten vergeten wel de horloges af te doen. Als de surveillanten het zien, wordt er op gewezen en moet de horloge in de tas.’

Of ik mijn smartwatch even af wilde doen tijdens het tentamen… #smartwatch #calvinklein #ehhh #avans #tentamens

A photo posted by Dere Van Velzen (@dere1991) on Oct 21, 2015 at 3:46am PDT

Een derdejaarsstudent Bouwkunde, zit al achter een computer in Xplora. ‘Ik draag nooit horloges, dus ik kan ook niet zeggen dat ik last heb van de maatregel. Ik kijk altijd hoe laat het is op mijn telefoon. Die doe ik standaard voor een tentamen in de tas.’

Spieken?
Eerstejaarsstudenten Technische Bedrijfskunde zitten al voor het tentamenlokaal te wachten. De maatregel om geen horloges te dragen vinden ze ‘gewoon irritant.’ ‘Zoveel studenten met smartwatches zijn er niet. En wat kun je nu helemaal spieken met zo’n ding?’, vraagt een van hen zich af. ‘Ik draag altijd een horloge. Nu zit ik tijdens een tentamen op mijn pols te kijken hoe lang ik nog heb. Puur uit gewoonte.’

Punt. Of had jij nog wat?

Tjap

Dan koop je een bril ^

2015-10-26 20:45:57

Student

Vreselijk irritant, in de grote tentamenzalen in de klok niet voor iedereen zichtbaar, omdat ie te ver weg staat.

2015-10-23 12:48:36

Meer lezen?