Terug naar overzicht

Geen treinen meer naar Brabant na 1 uur ’s nachts

Dat er vanaf december 2015 geen nachttreinen meer rijden tussen de Randstad en de grote steden in Brabant is al langer bekend. Maar nu heeft de NS besloten dat de laatste treinen vanuit Rotterdam en Utrecht al om één uur ’s nachts vertrekken, in plaats van het verwachte tijdstip van twee uur ’s nachts, zo schrijft Omroep Brabant.

Hoewel het provinciebestuur van Brabant verwacht had dat er twee nachttreinen behouden zouden blijven, heeft de NS in de dienstregeling van 2016 besloten een uur vroeger te stoppen.

Het nachtnet is niet rendabel. Jarenlang betaalden gemeenten en provincies hieraan mee, maar zij willen dat niet meer. Eerder meldde Omroep Brabant al dat het nachtnet de provincie jaarlijks 419.000 euro kost.

Nachtbussen
Waarschijnlijk gaan er op termijn wel nachtbussen rijden tussen de Randstad en Brabant. De plannen hiervoor zijn nog in de maak. De nieuwe dienstregeling gaat in op 13 december.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?