Terug naar overzicht

Oud-AKV’ers presenteren zichzelf tijdens Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven kijken bezoekers hun ogen uit bij de creaties van ruim 2.400 designers. Ook de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost is van 17 tot en met 25 oktober vertegenwoordigd. Ze selecteerde veelbelovende, net afgestuurde ontwerpers om hun werk in het Klokgebouw in Eindhoven te presenteren.

Die Fabriek

Geert Snijders en Martin Honings presenteren tijdens de Design Week Die Fabriek. Een installatie waarmee de consument naar eigen voorkeur een industrieel lichtobject creëert. DieFabriek betrekt toeschouwers bij het ambachtelijke productieproces en leert ze meer over het materiaal en de verwerking daarvan.

Lichtobjecten

GijsMoonen_MILO2

Gijs Moonen toont een interactief lichtobject, waarmee hij meervoudig gehandicapte kinderen helpt met zintuigactivering. Moonen: ‘Ik richt me vooral op kinderen met de Cerebaal Visuele stoornis(CVI). Niet alleen is hun zich beperkt, maar ze kunnen informatieve prikkels niet goed verwerken, waardoor alledaagse emoties niet goed geuit worden.’ Om het object te ontwikkelen werkte Moonen samen met Koninklijke Visio Onderwijs Breda, deze school is gespecialiseerd in werken met kinderen met CVI. Bij het lichtobject kunnen kinderen een patroon op de tast volgen en met drukknoppen geluiden maken. Het object zorgt ervoor dat de zintuigen tast, gehoor en zicht worden geactiveerd bij de kinderen.

Niet alleen AKV|St.Joost, maar ook de andere kunstacademies van Zuid-Nederland selecteerden hun toptalent uit het eindexamenjaar. Bekijk hier welke veelbelovende designers dat zijn.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?