Terug naar overzicht

Straks weer ieder weekend feest bij 013

‘We moeten weer in de hoofden van de mensen krijgen dat het elke zaterdagnacht feest is bij 013’. Bas Veekens is een van de programmeurs bij 013 dat na een verbouwing van een half jaar op 13 november weer officieel open gaat.

De afgelopen dagen vonden de eerste concerten plaats in de verbouwde Tilburgse concertzaal. Rowwen Hèze mocht vrijdag het spits afbijten, Gregory Porter was zondag de eerste artiest die de grotere zaal (capaciteit 3.000 bezoekers) wist te vullen. ‘De komende weken zijn we echt aan het proefdraaien en brengen we waar nodig verbeteringen aan. Op 13 november moet het er echt staan’, zegt Bas.

Internationale dj’s
Veekens is aangetrokken om onder meer de dance-avonden nieuw leven in te blazen. ‘Na de verbouwing leent 013 zich veel meer voor deze muziekstijl. Zo is de platte vloer in de grote zaal verlengd, daar is nu meer ruimte. En de kleine zaal heeft nu een capaciteit van zevenhonderd bezoekers, dat is ook interessant voor internationale dj’s.’

Volgens Bas is Tilburg in Zuid-Nederland de laatste jaren toonaangevend geworden op dance gebied. ‘Er gebeurt veel in deze stad. Dat willen we als 013 natuurlijk ondersteunen en laten zien. Ik denk dat er nog veel groei in zit.’

Exclusieve shows
Elke zaterdagnacht wil 013 een dance-avond neerzetten. ‘Van house tot trip hop en van drum ‘n bass naar 90’s.’ Dat naast bijvoorbeeld de Student Sounds-avonden, maar natuurlijk ook de verschillende optredens en festivals. ‘We gaan ons nog meer richten op exclusieve shows. De capaciteit van de zaal is daar nu veel interessanter voor. Veel bands willen graag in Amsterdam spelen, maar als er dan nog een Nederlandse show bijkomt, dan willen wij die.’

Op 13 november vindt het openingsfeest van 013 plaats met onder meer 2many dj’s, Lucas Hamming en Jungle By Night. Op 12 november vindt de eerste Student Sounds plaats sinds de verbouwing.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?