Terug naar overzicht

Studenten Chemische Technologie geven geldprijs weg aan Nepal

Ieder jaar looft de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) een prijs van 1000 euro uit aan de opleiding met de hoogste respons bij de Nationale Studenten Enquête. Dit jaar mocht Chemische Technologie (CT) beslissen waar het geld aan uitgegeven wordt. Zij kozen ervoor om Nepal te steunen.

Sanne de Krom, werkzaam bij ATGM, vertelt hoe de studenten tot hun beslissing kwamen. ‘Toen de CT-studenten net hadden gehoord dat ze de prijs gewonnen hadden, kregen we ideeën binnen voor een verwarmd rookhok en hamburgers. Dat was niet helemaal waar wij zelf aan dachten. Op dat moment vond ook de ramp in Nepal plaats en al vrij snel werd duidelijk dat de studenten daar wilden helpen.’

Niet op de grote hoop
De CT-studenten kozen ervoor om het geld niet aan Giro555 te doneren. ‘Ze wilden het niet op de grote hoop gooien, maar wilden weten wáár hun geld precies terecht kwam.’ Via collega’s van ATGM kwamen ze bij de stichting voor Transformatie in Licht en Leven terecht, die zich al jaren inzet voor de Nepalezen.

Meer mensen helpen
Oprichter Liedewij Giri, getrouwd met een Nepalees, nam de cheque woensdagochtend dankbaar in ontvangst. ‘Wij zijn heel blij dat Avans onze stichting heeft uitgekozen. Iedere bijdrage zorgt ervoor dat we meer mensen kunnen helpen.’ Ook de studenten nemen het woord: ‘Wij hebben alles wat ons hartje begeerd. Wij hebben het geld niet nodig. Gelukkig kunnen we zo andere mensen steunen.’

De directeur van ATGM, Paul van Hal, bevond zich in april in Nepal, toen zware aardbevingen het land troffen. Zijn verhaal lees je in Punt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?