Terug naar overzicht

Studentenvoetbalvereniging Avans zoekt nieuwe leden

Hou je van voetballen, maar heb je geen geld om contributie te betalen? Bij de Avans Studenten Voetbal Vereniging (ASVV) kun je gratis sporten. Ze zijn op zoek naar nieuwe spelers.

‘Op Avans zijn er weinig sportfaciliteiten die studenten gratis kunnen gebruiken. Er is natuurlijk de BRESS, maar daar moet je voor betalen. Veel studenten hebben daar geen geld voor. Daarom heb ik vorig jaar deze club opgericht’, vertelt Esmael Zamani, tweedejaarsstudent Accountancy in Breda en voorzitter van ASVV.

Voetballen bij militairen
De voetbalclub bestaande uit Avansstudenten heeft twee teams en ongeveer veertig leden. Zij trainen één keer per week op de velden van de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Esmael over de wedstrijden: ‘Wij spelen niet in een competitie. Als we wedstrijden spelen, is dat vriendschappelijk tegen andere organisaties zoals voetbalclubs, bedrijven en studentenverenigingen. Op het moment spelen wij ongeveer twee wedstrijden per maand. Wij willen hier iedere week van maken.’

Vrouwenvoetbalteam
Esmael heeft veel dromen voor de toekomst van ASVV. ‘We willen bij de KNVB in een competitie gaan spelen. Om dat te bereiken moeten we eerst genoeg spelers hebben die niet bij een eigen voetbalclub zitten of die over willen stappen. Dat is een hele klus die jaren kan duren.’ Naast spelen bij de KNVB wil ASVV ook eigen voetbalvelden. Zij hopen dat via hun nieuwe sponsor te regelen. Een vrouwenvoetbalteam is een andere ontwikkeling die Esmael aanmoedigt. ‘Die hebben wij nu nog niet, omdat we vorig jaar geen aanmeldingen hebben gekregen van vrouwelijke studenten.’

Nieuwe sponsor en spelers
Sinds kort is het accountantsbureau BDO Nederland de nieuwe sponsor van ASVV. ‘Het is heel aardig dat BDO dat wil doen, want we kunnen niet veel teruggeven. Daarom spelen we regelmatig wedstrijden tegen de medewerkers. Zo kunnen we toch iets terug doen.’

Om hun plannen voor de toekomst te kunnen realiseren, zoekt ASVV nieuwe leden. Esmael: ‘Iedereen is welkom. Het maakt niet uit van welke leeftijd, geslacht, opleiding of studeerstad.’

Geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@asvv.nl. Vermeld daarin bij welke voetbalclub(s) je in het verleden hebt gespeeld, op welk niveau je zit, op welke positie je wilt spelen en of je al bij een voetbalclub bent aangesloten.

Punt. Of had jij nog wat?

Avans Studenten Voetbal Vereniging

Volg onze Facebook pagina voor meer informatie.

2015-10-14 21:45:37

Meer lezen?