Terug naar overzicht

Avansteam strijdvaardig: ‘Beste grote hogeschool toch?’

Pitchen, spreken in het openbaar en goed argumenteren. Daar gaat het om bij het Brabants Ondernemerschaps Duel 2015. Julia Verhees, vierdejaarsstudent Commerciële Economie in Den Bosch, strijdt op 16 november met drie andere Avansstudenten om de overwinning.

Het team van Julia neemt het op tegen teams van zes andere Brabantse onderwijsinstellingen, en volgens haar maakt het Avansteam zeker kans om te winnen. ‘Tijdens de trainingen waren we naar mijn mening sterk, en we hebben het oefenduel dan ook gewonnen. We zijn allemaal verschillend en hebben onze eigen sterke punten. De een wat rustiger, de ander duidelijk en fel. Dus ons team maakt zeker kans! De beste grote hogeschool van Nederland, toch?’

Veel geleerd
Om tot het slotduel te komen heeft Julia al twee rondes overleefd. ‘Toen ik het bericht over de eerste ronde ‘Ondernemen en Overtuigen’ op Blackboard zag, dacht ik: waarom niet? Weer een extra puntje op mijn CV! Bij mijn afstudeerbedrijf pitchen ze ook regelmatig voor klanten dus een extra training hiervoor is nooit mis.’

Of het Avansteam nu wint of niet, Julia heeft in ieder geval veel opgestoken. ‘Ik heb geleerd dat de onderbouwing van je punt heel belangrijk is. Denk na over wat je zegt en gebruik goede argumenten. En beweeg tijdens het pitchen, neem het publiek mee in je verhaal en vertel het overtuigend.’

Slotduel
Het slotduel vindt op 16 november plaats in het Klasse Theater in Tilburg. Spannend, vindt de Avansstudent. ‘Bij de trainingen gaat het er soms hard aan toe dus ik ben heel benieuwd hoe het eindduel zal gaan. Ik verwacht in ieder geval een stevige strijd en goede pitches.’ Een jury waar onder meer Freek Staps, hoofdredacteur van NRC Q, in plaatsneemt, zal de winnaar kiezen.

Naast Julia bestaat het Avansteam uit Arif Ural (Bedrijfskunde MER), Koen van den Biggelaar (Small Business en Retail Management) en Daphne Scheffers (Advanced Business Creation). Het viertal strijdt tegen teams van Helicon Tilburg, Fontys Eindhoven, Tilburg University, NHTV Breda, ROC Tilburg en het Summa College uit Eindhoven.

Wil jij het Avansteam aanmoedigen? Dat kan! Meld je hier aan. De middag begint om 14.30 uur.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?