Foto’s: Avans voor een dag Lego World

  first lego league 2015-maxMeer dan tweehonderd kinderen die dringen om verschillende grote tafels met Lego. Voor een dag is Avans in Breda een Lego World waar basisscholen en middelbare scholen de strijd aangaan om een felbegeerde Lego-beker.

  Vijfentwintig teams van zeventien West-Brabantse scholen doen mee aan de regiofinale van de First Lego League. Naast het afleggen van een parcours met een Lego-robot moeten de teams zich ook buigen over het onderwerp afvalinzameling en hergebruik.

  first lego league 2015-max3

  first lego league 2015-max4
  De bedoeling van de First Lego League is om kinderen op een leuke manier te laten nadenken over wetenschap en techniek. Kinderen bouwen en programmeren zelf robots om opdrachten mee uit te voeren, daarnaast moeten ze ook een presentatie geven en kunnen ze deelnemen aan verschillende proefjes.

  first lego league 2015-max2
  De twee beste teams gaan door naar de Benelux finale.

  Meer artikelen over

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Of er meer fotos’s zijn gemaakt deze geweldige dag en zo ja waar we deze kunnen vinden….alvast bedankt voor de reactie